“Ge ansiktet ett lyft“

Snygga ögonbryn ramar in blicken och ger ansiktet ett lyft. Men hur går man tillväga? Makeup-artisten Jonas Wramell ger sina bästa tips.

Förberedelser
Undvik att plocka brynen innan en fest för huden behöver oftast några timmar på sig att dämpa svullnaden. Välj därför ett tillfälle när du har tänkt stanna inomhus.

Rätt belysning
Noppa ögonbrynen i dagsljus för bäst resultat. Sitt gärna med ryggen mot ett fönster så du inte blir bländad och använd en förstorande spegel om du har en hemma.

Välj båge efter ansiktsform

Börja med att rengöra området kring ögonbrynen och om du är extra känslig kan du bedöva med en isbit. För att få stråna att synas mer är ett bra tips att smörja in huden med en makeupkräm. Ta en ögonbrynspenna och lägg skaftet så den vilar mot näsvingen. Markera början, slutet och högsta punkten. Måla själv i formen för att du får en mall att gå efter.

Plocka
Ta alltid ett bryn i taget. Börja underifrån, det gör att du behåller höjden, låga bryn ger ett tröttare intryck. Plocka hellre för lite än för mycket och ta endast ett litet strå i taget.

Fyll i dem
Det är lättare att få en naturlig look med än ögonbrynsskugga. Använd korta drag så det inte blir några hårda streck. Jonas tipsar om ”Beauty eyebrow kit” som består av tre olika färger som du kan blanda så det blir precis rätt nyans för dina bryn.
Källa: Jonas Wramell för Oriflame

Make up-artisten Jonas Wramell för Oriflame

Make up-artisten Jonas Wramell för Oriflame

[email protected]

2010-08-26 09:50:00

Publicerad: 26 augusti 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp