“Håret är viktigast“

Tyra Sjöstedt, 24, driver en av Sveriges största bloggar. Dessutom är hon modell och aktuell med en ny tv-show. Vi tog ett snack med Tyra på Rockbjörnen. Här är hennes bästa skönhetsknep.

Kan du berätta om ditt och Kenzas nya tv-program?
– Vi gör ett program som handlar om drömmar. Det är inte riktigt offentligt än men vi kommer att uppfylla andras drömmar, våra egna drömmar och så vidare.

Har ni börjat spela in?
– Ja lite grann. Idag spelade vi in vinjetten och jag har legat i ett badkar fullt med chips. Så om det luktar chips är det jag som luktar.

Hur tar du hand om din hud?
– Jag använder bara produkter från det ekologiska hudvårdsmärket Ann-Marie Börlind. Det är ett svenskt märke som säljs i hälsokostaffären. Jag har använt produkterna i ett par månader nu och märker redan stor skillnad på min hud.

Hur håller du dig i form?

– Jag försöker ta morgonpromenader varje dag för att komma i form. Jag har ridit och tränat friidrott hela livet så jag har väl en bra grund, men sista tiden har jag inte hunnit träna för att jag har arbetat mycket. Den här hösten kommer jag dock träna stenhårt inför ett inslag i programmet. Det ska bli jättekul att komma igång och få lite motivation.

Vad är du mest nöjd med i ditt utseende?
– Jag är nöjd över att jag har en riktigt bra ämnesomsättning. Jag kan äta ganska mycket utan att behöva träna. Annars är det väl ögonen.

Om du fick ge en makeover till en känd person, vem skulle det vara och varför?
– Jag skulle nog vilja ge en generell makeover till alla unga tjejer som har konstiga ideal hur man ska se ut, men främst till dem som har Barbie som förebild. Tjejer som använder jättemycket brunkräm, har vitt hår och som sminkar sig hårt. Naturligt är bäst.

Har du några skönhetstips att dela med dig av?
1. Jag gjorde en ögonfransförlängning för ett par dagar sedan och det är bland det bästa jag gjort. Du behöver inte använda mascara och fransarna öppnar upp ögonen. Man kan gå utan smink och känna sig fin.
2. Brun utan sol är en bra produkt. Man ser fräschare ut när man får lite färg. Jag tycker att Lancome har bra bus-produkter till ansiktet. Sedan fungerar Apotekets eget märke.
3. Sist men inte minst att man använder en bra och naturlig bas när man sminkar sig. Jag använder Mac och tycker att deras produkter är jättebra. Viktigt är att man inte tar en för mörk färg utan hellre att man tar en ljusare färg och väger upp med rouge eller bronzer på kinderna.

Finns det någon produkt eller behandling som du gärna lägger pengar på?

– Det måste vara mitt hår i så fall. Jag har lite extensions i håret för att fylla ut och det lägger jag gärna pengar på för håret är viktigt för mig. Sedan lägger jag pengar på att fixa håret inför fester och evenemang. Det blir även en ansiktsbehandling då och då, samt bra hudvårdsprodukter.

Namn: Tyra Sjöstedt
Ålder: 24
Familj: Mamma, pappa, 3 syskon och pojkvän.
Bor: Karlaplan i Stockholm
Aktuell med: Kenza & Tyra show och bloggen.

Privat bild från Tyras blogg.

Privat bild från Tyras blogg.

[email protected]

2010-09-02 09:27:00

Publicerad: 2 september 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp