Bästisar med stjärnglans Bästisar med stjärnglans Beyoncé och Cara i duett? Beyoncé och Cara i duett? Möt våren med grapefrukt Möt våren med grapefrukt Våga ställa krav på fillers Våga ställa krav på fillers
Onsdag 4 Mars 2015
MAKE-UP
Drick vatten och bli rynkfri

Drick vatten och bli rynkfri

Ordentligt med vatten varje dag gör huden mindre rynkig, om man får tro en ny studie.

En och en halv liter vatten om dagen. Det är vad som krävs för att få slätare hy, enligt en ny undersökning utförd av researchfirman Q Media i Storbritannien.


De kvinnliga deltagarna fick dricka vatten varje dag under åtta veckor. Både innan och efter studien undersöktes deras ansikten med en högteknologisk metod som kartlägger hudens utseende. Efter de åtta veckorna visade det sig att de som druckit vatten varje dag hade 19 procent färre rynkor än innan.

Studien utfördes på uppdrag av företaget Willow Water, som tillverkar ett naturligt mineralvatten som innehåller barkextraktet salicin som när det bryts ner av kroppen blir till salicylsyre, ett ämne som återfinns i många hudvårdsprodukter.

De deltagare som druckit Willow Water istället för vanligt kranvatten såg en 24 procents förbättring i hyn, enligt studien.
 
Många forskare är dock skeptiska till resultaten.
– Dricksvatten har knappast något samband med fuktnivån i huden, säger dr Nick Lowe från Cranley Clinic i West London till Daily News. 

Att återfukta huden gör man från utsidan, inte från insidan, menar han.
2010-09-21 14:15 RSS icon

IMPROVEME.SE
redaktion@improveme.se

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder5 Leto låter lockarna ryka Antal bilder7 Bästisar med stjärnglans Antal bilder14 Marc Jacobs till Sverige Antal bilder9 Män vill dofta manligt sött