Få orgasm med nya appen Få orgasm med nya appen Calvin Kleins nya ansikte Calvin Kleins nya ansikte Throwback Thursday 1982 Throwback Thursday 1982 Istället för Botox Istället för Botox
Måndag 30 Mars 2015
HÅR & STYLING Föregående | | Nästa

Klicka vidare för att se behandlingen steg för steg!

Mitt hår innan behandlingen.

Behandlingen börjar med en hårtvätt och sedan försöker Antonio Axu på Chambré Separee att reda ut mitt trassliga hår.

Därefter appliceras Brazilian Blowout-lösningen omsorgsfullt över hela håret.

Med produkten i håret fönar Antonio med hjälp av en rundborste.

Därefter plattas produkten in i håret, slinga för slinga.

Efter att produkten sköljs ut och stylar Antonio mitt hår i en vågig frisyr.

Slingorna har framhävts och håret känns glansigare, fylligare och lättare att forma.

improveme.se testar Brazilian Blowout

Reportage. Brazilian Blowout är behandlingen alla pratar om just nu. Vi har testat den vårdande anti-frisskuren för håret.

Förväntningarna är höga när jag sätter mig ner för att testa "Brazilian Blowout", en hårbehandling som lovar att ta bort frissighet, öka glansen och göra håret friskare.


Före- och efterbilderna jag sett på andra som gjort behandlingen har varit minst sagt imponerande och även jag själv inte lider av särskilt frissigt hår  hoppas jag på ökad mjukhet och glans när frisören Antonio Axu på salongen Chambré Separee i Stockholm sätter igång med mitt hår.

Till att börja med tvättas mitt hår och sedan börjar arbetet med att reda ut trasslet som uppstår efter tvätten. Det problemet kommer jag inte att ha efter behandlingen, lovar Antonio. När håret är utkammat appliceras den speciella Brazilian Blowout-produkten med en pensel över hela håret, slinga för slinga. 

Sedan fönas håret torrt och därefter använder Antonio en plattång för att med hjälp av värmen aktivera hårprodukten. Lösningen innehåller proteiner som lägger sig som ett skyddande lager
runt varje strå och på så sätt "lagar" kluvna hårtoppar, ökar glansen och mjukheten och gör håret
lättare att styla.

Till skillnad från en annan typ av hårbehandling, som brukar kallas Brazilian Hair-straightening och fungerar mer som en rakpermanent, innehåller denna kur inga hälsovådliga ämnen utan vårdar håret istället för att slita på det, berättar Antonio. 

När hela håret plattats tvättas det igen med ett speciellt Brazilian Blowout-schampo och -balsam, som jag även får med mig för att använda hemma. Därefter torkar Antonio mitt hår igen och lockar det i stora vågor, som han sedan borstar ut.

Även om någon med väldigt frissigt hår hade märkt större skillnad syns det direkt att lockarna fått en helt annan stuns än de haft när jag lockat håret tidigare. Stråna har också fått mer stadga och kännas tjockare och glansigare. Dessutom framhäver behandlingen de blonda slingorna i mitt hår.

Även när jag tvättar håret ett par dagar senare märker jag att det behövs mindre balsam, att håret är lättare att reda ut när det är vått och att det är enklare att styla.

För mer information
om Brazilian Blowout, besök www.thebrazilianblowout.se
2010-09-27 14:00 RSS icon

MALIN LUNDBLAD
malin.lundblad@improveme.se
improveme.se/malin

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder4 Calvin Kleins nya ansikte Antal bilder18 Vimmel från Finest Antal bilder8 Throwback Thursday 1982 Antal bilder10 Lista: 10 lockiga dilemman