Sjuksköterskan svarar

Stina Auer är legitimerad sjuksköterska med specialisering inom avancerade injektionstekniker, hud och estetiska behandlingar. Hon är med i Skönhetsrådet och arbetar på Ellipseklinikken i Stockholm.

FRÅGA: Jag upplever att mitt högra käkben och kind/okben är liksom insjunken eller mindre än det vänstra. Linjerna syns inte och det gör att mitt ansikte ser runt och tjockt ut. Finns det implantat eller något för att göra kindbenen mer synbara och större. Jag vill ha ett mer maskulint utseende. Jag har hört om ”jaw angle implant” som de gör i USA. Finns sånt här? Inskickad av: Anders
SVAR: Hej Anders. Det finns det, ett ämne som heter Sub Q är fantastiskt beträffande insjukningar eller utfyllnader/kindben som kräver lite större volymer. Boka in dig på en konsultation så hjälper jag dig.

FRÅGA: Det känns nästan som om möjligheterna är oändliga med fillers men jag har hittills inte hört något om man kan förändra ögonformen med ett icke kirurgiskt ingrepp. Mina ögon är nedåtgående och det får hela mitt uttryck att hänga. Finns det något du kan göra åt det?
Inskickad av: Hanna

SVAR: Hej Hanna. Det finns det eventuellt men som vanligt när det gäller frågor som dessa måste jag be dig att ta kontakt med kliniken så att jag får titta på dig. Jag har ändrat ögonens form tidigare på patienten men det beror givetvis mycket på vilka förutsättningar du har och vilket resultat du önskar. Men jag är känd för att vara kreativ så jag kikar gärna på dig.


FRÅGA: Jag fyllde ut mina kinder för några år sen utomlands med ett permanent ämne. Men på ena sidan har det blivit kontig grop av något slag. Det har fördelat sig lite konstigt. Går det att ta ut ämnet från kinderna helt? Och hur blir kinderna då om man tar ut ämnet efter att ha haft i det i några år? Inskickad av: Ida

SVAR: Hej Ida. Vad fyllde du kindbenen med är första frågan? Och är det inte bättre att försöka korrigera gropen i sådant fall så att du får behålla volymen? Jag tror jag kan hjälpa dig med insjunkningen om du vill.

FRÅGA: Jag har just börjat gå på LPG- behandlingar mot celluliter. Jag undrar om det finns en risk att behandlingen gör celluliterna ännu värre? Alltså att man får motsatt effekt så att de syns tydligare/att man får fler. Inskickad av: Johanna
SVAR: Hej Johanna. LPG är en bindvävsmassage och jag har aldrig hör att celluliterna skulle bli mer framträdande av den typen av behandling. Däremot tar en LPG-behandling inte bort celluliter utan stramar mer upp huden så att den blir mer fast och spänstig.

FRÅGA: Läste någonstans att man kan injicera Botox för att få mer lyster i hyn. Är det bara en trevlig bieffekt eller kan man behandla hela ansiktet i bara syftet att få en glansigare hy?
Inskickad av: Karina

SVAR: Det stämmer Karina. Av den enkla anledningen att när man till exempel injicerar Botox i pannan minimerar man kontraktionen på huden som vanligtvis försiggår dagligen. Resultatet blir att hudcellerna inte “förstörs“ av dagligen bli ihoptryckta och många (inklusive jag själv) anser och upplever att huden blir betydligt finare och fräschare på det behandlade området just för att den delen är paralyserad och då ligger i en tre månaders vila. För övrigt är Botox helt makalöst för utseendet generellt.

FRÅGA: Jag läste om denna behandling på improveme och tyckte den verkade intressant. Jag har lite fina rynkor under ögonen, samt tycker att jag ser lite insjunken/ ihålig ut under ögonen. Jag är 32, sÅ för övrigt är jag ganska nöjd med hur min hud ser ut. Har du lite information angående denna behandling, jag kunde inte hitta så mycket på Ellipse klinikens hemsida. Och hjälper den även mot de fina rynkorna? Hur långt innan behöver man boka in sig?
Med vanliga halsningar Maria

SVAR: Hej Maria. Kolla under ”Skönhetsrådet” på Improveme och gå till mitt namn ”Stina Auer” och leta efter en behandling som kallas för ”Tear Trough”. Jag har skrivit ett reportage om denna typ av behandling som bör svara på alla dina frågor. Det är en exemplarisk behandling just för insjukningar och ihåligheter under ögonen och jag gör mins fyra stycken per dag med väldigt fina och naturliga resultat.

FRÅGA: Jag skulle gärna vilja minska storleken på min näsa. Kan jag göra det utan att genomgå ett kirurgiskt ingrepp? Inskickad av: Shaima
SVAR: Hej Shaima. Det kan man ofta genom att omskulptera den. Men det krävs att jag får kika på dig och granska vilka förutsättningar du har och vilka önskemål du har på din egen näsa.

FRÅGA: Jag har tidigare fyllt mina läppar med Juvederm och vill fylla på dem igen. Saken är den att jag är gravid i 8:e veckan och jag undrar om det är skadligt för barnet? Om det är så – på vilket sätt kan det påverka barnet? Vad rekommenderar du? Inskickad av: Viva
SVAR: Hej Viva. Man behandlar aldrig gravida kvinnor. Själva Hyaluronsyran är ej skadlig för barnet på något sätt men får man en infektion kan detta i sin tur leda till problematik under graviditeten som ska lösas med medikament som inte får intas när man är gravid. Så vänta tills du fött.


Få svar på dina frågor

På improveme.se kan du när som helst ställa din fråga till vår expert Stina Auer.
Ställ din fråga till Stina Auer här!

Bildspel: Sjuksköterskan svarar

Bildspel: Sjuksköterskan svarar

[email protected]

2010-10-01 12:03:00

Publicerad: 1 oktober 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp