Tävling: galapremiär Tävling: galapremiär Stockholm Fashion Week Stockholm Fashion Week Söt dricka ger tidig mens Söt dricka ger tidig mens Våga ställa krav på fillers Våga ställa krav på fillers
Lördag 31 Januari 2015
MANLIGT
Så bryter du ditt sockerberoende

Så bryter du ditt sockerberoende

Att få i sig alltför mycket sött är skadligt för kroppen och forskning har visat att vi faktiskt kan bli beroende av sockret. Här är några knep för att du ska vinna över sötsuget.

Ät regelbundet

Om du äter tre välbalanserade måltider om dagen och ett par nyttiga mellanmål har du lättare att stå emot sötsuget, eftersom ditt blodsocker hålls på en jämn nivå.

Undvik det dolda sockret
Många matvaror som man kanske tror är nyttiga innehåller tillsatt socker i olika former. Läs innehållsförteckningen och försök att äta så "ren" mat som möjligt. Undvik processad mat med en massa tillsatser.

Krydda istället
Tycker du att maten inte smakar lika bra utan sockret, så testa istället spännande kryddblandningar och färska örter. Kanel, kardemumma och koriander har visat sig minska sötsuget, skriver FitPerez.com. Ofta används sockret för att mat som egentligen inte är speciellt fräsch ska smaka bättre. Satsa på kvalité istället!

Sov ordentligt
När vi sovit dåligt och är trötta blir vi oftare sötsugna. Sömnbrist kan även leda till viktuppgång. Satsa därför på att gå och lägga dig i tid på kvällarna.

Rör på kroppen
När du tränar får kroppen en naturlig energiboost så att du inte behöver socker för att bli pigg. Dessutom regleras aptiten.
 
Gör en detox
Är du fast i sockerberoendet kan det vara bra att helt och hållet undvika socker i några veckor. I början känns det troligtvis tufft, men när din kropp vant sig kommer du att må bättre. Sen kan du återgå till att äta socker då och då.
2010-11-12 12:07 RSS icon

IMPROVEME.SE
redaktion@improveme.se

ANDRA LÄSTE OCKSÅ
Olsens håriga duell Hallå där: Oksana Andersson Så får du Posh naturliga beautylips Världens hetaste män ”Måste inte vara pinnsmal” ”Värdelös på att träna”
KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder4 Stockholm Fashion Week Antal bilder7 Transsexuella förebilder Antal bilder10 Styling Guldbaggen Antal bilder5 Emma blir Skönheten