Ge håret extra glans

Många drömmer om ett skinande blankt hår som ser friskt och välmående ut. Luftföroreningar, värmeslitage och starka kemikalier kan alla göra håret mattare, men det finns knep att ta till. Här är några proffshemligheter som kan hjälpa dig till ett glansigare svall.

Leta efter rätt ingredienser
Jakten på glansigt hår börjar redan i duschen. Välj ett schampo och balsam med glansgivande ingredienser som olivolja, jojoba och risprotein, tipsar Fréderic Fekkai i Allure. Se till att skölja håret ordentligt efter tvätten och använd en hårmask en gång i veckan för att ge extra fukt.

Boosta fuktigt hår
Handdukstorka håret och krama sedan i ett glansserum i det fuktiga håret. Fördela det jämnt genom håret, en liten klick räcker. Serumet fungerar sedan även som ett värmeskydd om du fönar håret eller stylar det med värmeverktyg.

Föna fram glansen
När du fönar håret torrt gäller det att rikta varmluften åt rätt håll. Luften ska komma uppifrån och nedåt, i samma riktning som håret växer. På så sätt sluts hårstrået, vilket gör att ljuset reflekteras i stråna och håret ser glansigare ut. Blåser du håret i motsatt riktning öppnas de yttre skikten av hårstråna istället, och det kan se matt och frissigt ut.

Avsluta med en glansspray
Spruta på lite glansspray i topparna medan håret fortfarande är varmt från föningen. Undvik att spraya i hårbotten, då det kan få håret att se fett ut.

Bildspel: Ge håret extra glans

Bildspel: Ge håret extra glans

[email protected]

2010-11-30 13:36:00

Publicerad: 30 november 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp