Nostalgi med Improveme Nostalgi med Improveme Försökdjurens Dag 2015 Försökdjurens Dag 2015 Mirakelörten som trendar Mirakelörten som trendar Fillers: Vad är lagom? Fillers: Vad är lagom?
Söndag 26 April 2015
HÅR & STYLING
Därför får du tunt hår

Därför får du tunt hår

Har håret blivit tunnare och stripigare? Vi reder ut vad det kan bero på.

Järnbrist

När du har brist på järn i kroppen får du färre röda blodkroppar, vilket leder till att hårbotten får mindre syre. Detta i sin tur påverkar hårsäckarna så att du börjar tappa strån, får tunnare hår och ibland även en mer synlig hårbotten. Lösningen är att öka intaget av järn, gärna i kombination med c-vitamin. Dra också ner på koffein- och alkoholkonsumptionen.

Stress
Långvarig stress kan, förutom att göra håret grått, också få stråna att falla av. Ofta ramlar håret av klumpvis och du kan upptäcka kala fläckar på huvudet. Se därför till att undvika negativ stress och ägna dig åt regelbundna avslappningstekniker.

Undernäring
Personer som går på extrema dieter eller lider av ätstörningar kan uppleva att de får tunnare hår. När kroppen inte får i sig tillräckligt med näring blir håret livlöst och matt och du börjar tappa strån. Se därför till att få i dig en balanserad kost rik på protein, vitaminer och mineraler.
 
PCOS
Polycystiskt ovariesyndrom eller PCOS innebär att en kvinna har för mycket manliga hormoner, vilket kan orsaka samma typ av tunnhårighet som vanligen drabbar män. Det finns läkemedel som hjälper mot syndromet genom att minska de manliga hormonerna i kroppen. Huvudmassage kan också hjälpa.
2011-01-10 09:08 RSS icon

MALIN LUNDBLAD
malin.lundblad@improveme.se
improveme.se/malin

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder4 Försökdjurens Dag 2015 Antal bilder9 Nostalgi med Improveme Antal bilder9 Kändisarnas karamellhår Antal bilder15 Mascaran fyller 100 år