Börja vårens nya vanor

Nu när vintermörkret långsamt försvinner får de flesta ny kraft och glädje. Energi som kan användas till nya hälsosamma rutiner. Någon timmes träning någon gång i veckan räcker som början på ett sundare liv.

Under vinterhalvåret har många av oss legat på latsidan med både mat och motion. Inställda utomhusträningar, lugn ledighet och mycket mat. Men nu är julefriden borta och ett nytt år har nalkats, med nya prioriteringar och löften.

Att börja året med sig själv och sitt inre är en nödvändighet om man vill bryta gamla vanor. Inspirera dig själv till ditt nya liv. Om du känner en nyfikenhet och glädje inför nya träningsmetoder eller matråd ökar chansen att du lyckas upprätthålla dem.

Välj därför träning som du är sugen och nyfiken på. Var inte rädd att pröva nya sorters träning du kanske aldrig tidigare testat. Att variera motion är både roligare och sundare, kanske märker du av en ny muskelgrupp eller så hittar du din nya favoritsysselsättning.

För nya mathållning gäller samma sak, om du vill gå ner i vikt kan kokböcker, sajter och matprogram hjälpa dig att finna inspiration i hur du gör lätt, god och nyttigt mat.

När man börjar med någonting nytt måste man ha tålamod. Börja därför försiktigt och trappa gradvis upp träningen eller kosthållningen. Det tar tid att anpassa oss efter nya vanor.

Att vara motiverad inför sina nya
åtaganden är också A och O. Sätt upp rimliga delmål och fundera över vad du vill uppnå. Förklara för dig själv varför du ska börja träna, gå ner i vikt eller sluta röka.

Att sätta sig under press ökar också motivationen. Prata därför med vänner och familj om vad du försöker uppnå, det sporrar dig ytterligare. Det är även behändigt att höra med närstående om de har några tips på sporter eller maträtter som passar just dig.

Bildspel: Börja vårens nya vanor

Bildspel: Börja vårens nya vanor

[email protected]

2011-01-11 12:39:00

Publicerad: 11 januari 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp