Nostalgi med Improveme Nostalgi med Improveme Försökdjurens Dag 2015 Försökdjurens Dag 2015 Nytt jobb för Eva Mendes Nytt jobb för Eva Mendes Fillers: Vad är lagom? Fillers: Vad är lagom?
Tisdag 28 April 2015
BEHANDLINGAR
Så vårdar du händerna i vinter

Så vårdar du händerna i vinter

Håll händerna mjuka och rena hela vinter. Vi har knepen!

Så här års, med influensor och kräksjukor, är det extra viktigt att hålla händerna rena. Därför är det viktigt att inte slarva med handtvätten.


För att vara säke
r på att få bort smuts och bakterier bör du löddra och skrubba händerna i minst 20 sekunder. Tänk på att också rengöra under naglarna, där bakterier ofta samlas, och mellan fingrarna. Skölj av händerna i 10 sekunder och torka dem ordentligt torra efteråt.

Många tvättar händerna mer än vanligt just nu, vilket naturligtvis är bra för att hålla bacillerna på avstånd. Men det ihärdiga tvättandet och tvålandet kan också leta till uttorkade händer.

Hudens yttre
5 procent står för 90 procent av fuktskyddet och den torra luft vi har inomhus under kalla vintermånader kan också bidra till att huden blir uttorkad.

Se därför till
att använda en mild och återfuktande tvål och var också noga med att smörja in händerna regelbundet med en fet handkräm speciellt framtagen för torr hud.

Tips!
Vill du ha extra mjuka händer kan du efter insmörjningen dra på ett par bomullshandskar över natten.
2011-01-18 18:39 RSS icon

MALIN LUNDBLAD
malin.lundblad@improveme.se
improveme.se/malin

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder4 Försökdjurens Dag 2015 Antal bilder9 Nostalgi med Improveme Antal bilder9 Kändisarnas karamellhår Antal bilder15 Mascaran fyller 100 år