Från WAG modedrottning Från WAG modedrottning Marc Jacobs till Sverige Marc Jacobs till Sverige Möt våren med grapefrukt Möt våren med grapefrukt Våga ställa krav på fillers Våga ställa krav på fillers
Söndag 1 Mars 2015
BEHANDLINGAR
Så vårdar du händerna i vinter

Så vårdar du händerna i vinter

Håll händerna mjuka och rena hela vinter. Vi har knepen!

Så här års, med influensor och kräksjukor, är det extra viktigt att hålla händerna rena. Därför är det viktigt att inte slarva med handtvätten.


För att vara säke
r på att få bort smuts och bakterier bör du löddra och skrubba händerna i minst 20 sekunder. Tänk på att också rengöra under naglarna, där bakterier ofta samlas, och mellan fingrarna. Skölj av händerna i 10 sekunder och torka dem ordentligt torra efteråt.

Många tvättar händerna mer än vanligt just nu, vilket naturligtvis är bra för att hålla bacillerna på avstånd. Men det ihärdiga tvättandet och tvålandet kan också leta till uttorkade händer.

Hudens yttre
5 procent står för 90 procent av fuktskyddet och den torra luft vi har inomhus under kalla vintermånader kan också bidra till att huden blir uttorkad.

Se därför till
att använda en mild och återfuktande tvål och var också noga med att smörja in händerna regelbundet med en fet handkräm speciellt framtagen för torr hud.

Tips!
Vill du ha extra mjuka händer kan du efter insmörjningen dra på ett par bomullshandskar över natten.
2011-01-18 18:39 RSS icon

MALIN LUNDBLAD
malin.lundblad@improveme.se
improveme.se/malin

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder14 Marc Jacobs till Sverige Antal bilder9 Män vill dofta manligt sött Antal bilder6 5 hetaste Oscarstrenderna Antal bilder9 De hetaste parfymerna