Överlev utväxtfasen

Längtar du efter en längre frisyr och försöker låta håret växa ut? Det innebär ofta en utväxtfas när håret inte alltid känns så snyggt. Men några enkla proffsknep kan göra fasen lättare att uthärda.

När du vill att håret ska bli längre, vare sig det handlar om en kort frisyr, en lugg eller en undercut som ska växa ut, gäller det att ha tålamod. Hårstylisten Tabatha Coffey ger sina bästa tips.

Klipp topparna
Vill du att håret ska bli längre kanske det inte är lockande att trimma det över huvud taget. Men struntar du i att klippa topparna regelbundet får du inte bort kluvna hårtoppar och håret kommer att se mer och mer slitet ut. I slutändan kan du tvingas klippa av ännu mer än du tänkt.

Satsa på accessoarer
Känns frisyren trist medan du låter den växa ut så satsa på snygga accessoarer för att piffa upp håret. Hårband och spännen kan göra vilken frisyr som helst roligare. Våga dig också gärna på uppsättningar, knutar, flätor och tvinnade looker.
 
Vårda håret
Det finns inget sätt att få håret att växa snabbare, men tar du väl hand om ditt hår slipper du riskera att det slits av innan det når din önskade längd. Regelbundna inpackningar, hårmasker som får sitta i över natten och hårbehandlingar som Brazilian Blowout kan göra håret friskare, starkare och mindre torrt.

Bildspel: Överlev utväxtfasen

Bildspel: Överlev utväxtfasen

[email protected]

2011-02-21 12:44:00

Publicerad: 21 februari 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp