Ge sexlivet extra glid Ge sexlivet extra glid Klädkedjans skönhetslinje Klädkedjans skönhetslinje Är svenskar hälsosamma? Är svenskar hälsosamma? Fillers: Vad är lagom? Fillers: Vad är lagom?
Tisdag 21 April 2015
MAKE-UP
Så får du bort pigmentfläckarna

Så får du bort pigmentfläckarna

På grund av hormoner eller solskador drabbas många kvinnor av melasma, mörka pigmentförändringar i ansiktet. De missprydande fläckarna kan vara besvärliga att bli av med – och svåra att sminka över – men det finns några knep att ta till.

1. Skydda dig

Pigmentfläckar brukar blekna under vintern för att mörkna igen under våren och sommaren, när din hud utsätts för starkt solljus igen. Försök att använda solskyddskräm året runt, men var extra noggrann på sommaren. Använd solskyddsfaktor 30 till 50 varje dag och använd gärna solhatt och solglasögon för att skydda den känsliga huden runt ögonen.

2. Blek varsamt
Det finns krämer som bleker huden, men risken är att du istället för bruna fläckar får vita fläckar i ansiktet. Var därför försiktig med vilka typer av produkter du använder dig av. Undvik att köpa mirakelkrämer utomlands eller över nätet, eftersom du inte vet vilka bieffekter de kan ha. Gå hellre till en hudläkare och få en personlig rekommendation.

3. Skrubba huden
Att exfoliera huden i ansiktet kan hjälpa dig att bli av med fläckarna snabbare. Tänk dock på att huden blir ännu känsligare för solen när du peelat den, så var extra försiktig. Har man en gång drabbats av melasma måste man dessvärre vara supernoga med solskydd.
2011-05-17 11:27 RSS icon

MALIN LUNDBLAD
malin.lundblad@improveme.se
improveme.se/malin

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder5 Ultimata festivallooken Antal bilder6 Klädkedjans skönhetslinje Antal bilder10 Stilarna på Coachella Antal bilder10 Stjärnorna på MTV