Så får du mer gjort

Känns det som att du aldrig får något gjort på kontoret? Tvingas du jobba över varje dag för att du inte hunnit klart? Vi hjälper dig att boosta din produktivitet.

Se över din kontorsplats
Sitter du och jobbar i en stimmig miljö där telefoner ringer, folk ideligen går förbi och röster ständigt surrar i bakgrunden? Studier har visat att personer som jobbar i kontorslandskap har högre nivåer av stresshormoner i kroppen, så se gärna till att sitta i ett separat rum, om det finns möjlighet. Gör det inte det så försök att flytta till en lugnare hörna av rummet eller använd hörlurar för att dränka bakgrundssorl.

Rör dig på lunchen
Kila iväg till gymmet eller gå en rask promenad under lunchrasten. Fysisk aktivitet mitt på dagen gör dig piggare och mer effektiv på eftermiddagen. Hinner du inte på lunchen så träna på morgonen innan jobbet i stället.

Ställ dig upp
Står du upp när du pratar i telefon så avslutar du samtalet snabbare, skriver Men's Health. Då får du mer tid över till annat.

Spela din favoritmusik
Skippa radion och skapa istället en spellista med dina älsklingslåtar. Att lyssna på musik som du gillar blir du gladare och jobbar bättre. Ännu en anledning att plocka fram hörlurarna, med andra ord.

Skippa slösurfandet
Märker du att du ständigt fastnar på Facebook, YouTube och andra sajter som lätt blir till ett tidsfördriv, installera ett program som begränsar antalet minuter du kan besöka en viss sida per dag.

Bildspel: Så får du mer gjort

Bildspel: Så får du mer gjort

[email protected]

2011-05-23 09:46:00

Publicerad: 23 maj 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp