Lär känna din hud

För att köpa rätt skönhetsprodukter krävs det att du känner din hud väl. Om du har en timme över, kan du med tre enkla steg ta reda på vilken hudtyp du har.

Steg 1 – Skölj av ditt ansikte
Sätt upp håret och skölj av ditt ansikte med ljummet vatten. Använd ingen tvål. Ta sedan en ren handduk som du lätt baddar av vattnet med. Ditt ansikte ska efter detta fortfarande vara fuktigt men inte plaskblött. Låt ansiktet vara i 30 minuter och använd under denna tid inga produkter.

Steg 2 – Grimasera och titta

Ställ dig framför en spegel och grimasera ordentligt med ditt ansikte. Om det känns tajt och kliigt eller om du kan se torra partier, är din hud med största sannolikhet torr. Om du inte upplever dessa problem, vänta i ytterligare 30 minuter.

Steg 3 – Gör papperstestet
Med hjälp av ett tunt papper kan du nu fastställa om din hud är fet eller inte. Lättast är att använda ett lager av en vanlig pappersnäsduk. Tryck det tunna pappret över hela ansiktet på en och samma gång och undersök det sedan noga. Om du kan se oljiga märken på de delarna av pappret din panna, näsa, haka och kinder varit i kontakt med så har du fet hud. Om det inte är några märken efter kinderna, men efter pannan, näsan och hakan så har du kombinationshud.

Bildspel: Lär känna din hud

Bildspel: Lär känna din hud

[email protected]

2011-05-23 13:01:00

Publicerad: 23 maj 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp