Undvik ett tidigare åldrande

Ingen kan undvika det faktumet att man blir äldre. Det finns dock ett flertal faktorer som skyndar på åldrandet. Redaktionen berättar hur du undviker detta.

Sluta röka. Förutom att rökning bidrar till större risk att bli drabbad av cancer och dålig andedräkt, så finns det ett flertal faktorer som ökar åldrandet. Rökningen förstör kollagen och elastin samt minskar nivåerna av östrogen som är nödvändigt för att hålla huden fast.

Håll huden återfuktad. Det räknas inte när du dricker läsk eller en drink. Du behöver stora mängder vatten för att återfukta din hud. Dricker du mycket vatten så slätas din hy ut och ger dig snyggare rynkor. Försök även att dra ned på kaffet, som torkar ut din kropp.

Lägg ned tid på sömn.
Uttrycket ”skönhetssömn” har faktiskt en hel forskning bakom sig. Det är inte bara din kropp som lagar sig själv under sömn, utan även din hy. Ett inre välmående visar sig klart tydligt utåt.

Undvik stressen.
Förutom sömn, så är ett lugn viktigt för din kropp och hy. Försök att strukturera din vardag för att lättare komma ned i varv. När du stressar så skyndar du på cellernas åldrande.

Ät rätt. Din hud får näring från krämer och behandlingar, men också från den mat du äter. Desto mer balanserad kost du har, ju lugnare åldras dina celler i kroppen. Se till att äta mycket fet fisk och mörka grönsaker.

Vi alla ska bli äldre, men varför skynda?

Vi alla ska bli äldre, men varför skynda?

[email protected]

2011-07-07 12:06:00

Publicerad: 7 juli 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp