Från WAG modedrottning Från WAG modedrottning Marc Jacobs till Sverige Marc Jacobs till Sverige Möt våren med grapefrukt Möt våren med grapefrukt Våga ställa krav på fillers Våga ställa krav på fillers
Söndag 1 Mars 2015
MAKE-UP
Knepen som får bort finnen snabbare

Knepen som får bort finnen snabbare

Vem har inte råkat ut för en stor, missprydande finne strax innan en viktig fest, dejt eller annan händelse? Här är knepen som fårt bort finnen på nolltid.

Undvik att klämma

Det kan vara lockande att klämma på finnen, men det gör bara saken värre och kan leda till inflammationer och ärrbildning. Att klämma sönder finnar gör att den läker långsammare och kan göra att du får in bakterier i poren.

Kyl med is

Om finnen käns stor och svullen, tryck försiktigt en isbit mot finnen i några minuter. Det reducerar inflammation och får finnen att bli mindre svullen.

Rengör huden
Använd en ansiktstvätt som innehåller salicylsyra. Det hjälper till att rengöra igentäppta porer. Applicera sedan någon ett aknemedel som innehåller benzoylperoxid direkt på finnen. Det dödar bakterier och torkar ut finnen.

Täck över

När du redan har en finne lär smink inte göra saken värre, men använd gärna en oljefri concealer för att täcka finnen.

Ta hjälp av en expert
Om du verkligen måste bli av med finnen, så boka en tid med en hudterapeut. Genom att injicera finnen med kortison kan hudterapeuten krympa den inom 24 timmar, skriver Allure.com.
2011-08-01 12:00 RSS icon

MALIN LUNDBLAD
malin.lundblad@improveme.se
improveme.se/malin

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder14 Marc Jacobs till Sverige Antal bilder9 Män vill dofta manligt sött Antal bilder6 5 hetaste Oscarstrenderna Antal bilder9 De hetaste parfymerna