Ge sexlivet extra glid Ge sexlivet extra glid Klädkedjans skönhetslinje Klädkedjans skönhetslinje Är svenskar hälsosamma? Är svenskar hälsosamma? Fillers: Vad är lagom? Fillers: Vad är lagom?
Tisdag 21 April 2015
SEX & RELATIONER
Ett aktivt sexliv ger högre livskvalitet

Ett aktivt sexliv ger högre livskvalitet

Bra sex får äldre kvinnor att både må och åldras bättre, enligt ett ny studie.

Forskare vid University of California i San Diego har studerat 1 200 kvinnor i åldern 60 till 89 år och upptäckt att sexlivet spelar en viktig roll i hur de upplever sin livskvalitet.


Bland kvinnorna
i åldern 60 till 69 år uppgav 67 procent att de var nöjda med sitt sexliv. För kvinnorna mellan 70 och 79 låg siffran på 60 procent och för de mellan 80 och 89 år var siffran 61 procent.

Förmågan till sexuell aktivitet och njutning avtar med andra ord inte speciellt mycket med åldern, till skillnad från vad forskarna tidigare har trott.
– Resultaten pekar på att ett tillfredsställande sexliv förstärker andra aspekter av ett positivt åldrande, säger studieförfattaren och professorn Wesley K. Thompson i den vetenskapliga tidskriften Journal of the American Geriatrics Society.
2011-09-08 12:44 RSS icon

MALIN LUNDBLAD
malin.lundblad@improveme.se
improveme.se/malin

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder5 Ultimata festivallooken Antal bilder6 Klädkedjans skönhetslinje Antal bilder10 Stilarna på Coachella Antal bilder10 Stjärnorna på MTV