Sanningen om tillsatser

improveme.se

Tidigare i år lanserades boken "Badskumt. Gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg" av Katarina Johansson. Boken avslöjar vilka tillsatser som gömmer sig i våra vanligaste produkter i badrumsskåpet.

Fler och fler skönhetskonsumenter börjar uppmärksamma de onödiga ingredienser som återfinns i våra skönhetsprodukter.

Mineralolja, parabener
och tensider är exempel på några vanliga ingredienser, där vissa studier har börjat peka på biverkningar i form av porer som täpps till, risk för cancer och hudinflammationer.

Flera skönhetsföretag
har börjat ta bort dessa ingredienser ur sina produkter och det har exempelvis blivit alltmer vanligt med parabenfria krämer. Vad finns det då för ingredienser som är bra för huden utan att vara skadliga?

Hyaluronsyra och mannitol
är två verksamma ingredienser som har visat sig vara effektiva för att bevara hudens elasticitet utan att ha några negativa effekter. Bakgrunden är att med tiden försvinner vår naturliga hyaluronsyra och huden förlorar då sin elasticitet. Hyaluronsyra finns i krämer som till exempel Apoliva. Dock har det visat sig att dessa krämer har en liten inverkan på rynkor och djupgående återfuktning.

En helt ny teknik
som råder bot på detta och som blivit allt mer vanlig, är att injicera en fuktighetsgel som heter Juvéderm Hydrate och består av just hyaluronsyra och mannitol. På detta vis bevaras inte bara hudens elasticitet -den får dessutom en frisk och vacker lyster.

Bildspel: Sanningen om tillsatser

Bildspel: Sanningen om tillsatser

[email protected]

2011-09-28 08:21:00

Publicerad: 28 september 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp