Sångerna de svettas till

improveme.se

improveme.se var på plats när Musikförläggarnas pris delades ut tidigare i dag. Vi ställde musikstjärnorna mot väggen och tog reda på vilka låtar de har i lurarna under träningspasset.

Med hjälp av energiska, peppande låtar i lurarna kan du få ut mer av din träning.

-När du synkroniserar takten på din träningsform med musik kan du höja din uthållighet med upp till 20 procent, har Dr Costas Karageorghis, som forskar om musik inom sport vid Brunel Universitet i London, berättat för improveme.se.

Men vilka låtar brukar musikstjärnorna själva lyssna på när de tränar? Få svaret i bildspelet ovan!

Klicka vidare för att se musikkändisarnas favoritträningslåtar!

Klicka vidare för att se musikkändisarnas favoritträningslåtar!

”Jag tränar väldigt mycket till housemusik, klubbmusik. Om jag ska säga någon så har jag tränat mycket till Swedish House Mafia, de har flera stycken bra träningslåtar”, säger Linda Sundblad.

”Det finns en låt som jag tränar mycket till: Raise Your Weapon med Deadmau5”, säger Andreas Öhrn, sångare i Gravitonas.

”Jag tränar nästan bara på gym och då blir det Made of med Naus”, säger Danny Saucedo, här med improveme.se:s redaktionschef Malin Lundblad.

”Jag jobbar så mycket med musik, så jag tränar helst i tystnad. Tystnaden har varit min närmaste vän utanför jobbet”, berättar Linda Lampenius.

”One by One med Foo Fighters”, säger Gry Forsell, som därmed väljer ett helt album i stället för en enskild låt.

”Jag tränade i förrgår till Silent Shout med The Knife. Kanske den bästa träningsupplevelsen jag har haft i ett gym”, säger Lisa Miskovsky.

”I går när jag tränade lyssnade jag på Eldkvarns nya”, berättar Maria Andersson från Sahara Hotnights.

”Jag tränar inte alls, men jag har en hund som jag går promenader med. Då brukar jag försöka ha så lite musik som möjligt i huvudet”, säger Salem al Fakir.

[email protected]

2011-11-11 14:34:00

Publicerad: 11 november 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp