Borsta tänderna vitare

improveme.se

Christoffer Vaananen, vd för Blue illume AB, berättar om den nya tandborsten som bleker dina tänder med hjälp av blått ljus.

Vi verkar ha blivit mer och mer intresserade av att ha vita tänder. Vad tror du att det beror på?
-Tandblekning är ett skönhetsideal som numera har anammats i samtliga åldersgrupper och samhällsklasser. Tidigare kunde tänder blekas enbart på kliniker för dyra kostnader. Numera finns det mängder av olika tandblekningsmetoder du kan beställa hem på internet med bara några klick som inte kostar mer än några hundralappar, därför tror vi att efterfrågan har ökat.

Vad finns det för orsaker till att tänder blir missfärgade?
-Fläckar består huvudsakligen av syrligt och starkt pigmenterad mat och dryck, till exempel kaffe, rödvin och Coca-cola. Rökning och snus samt normalt åldrande orsakar också fläckar som gör att tänderna ser missfärgade ut.

Hur går det till att bleka tänderna med Blue illume?

-Vår aktuella teknik, grundad på populär ljusstrålningsteknik, är med sin pålitliga design utformad för användaren. Den utgår från teorin om fysisk reduktion, där fotodynamisk energi, tandkrämens polermedel och den mekaniska rörelsen hos tandborsten samverkar för att snabbt ta bort fläckar på tänderna. Den fysiska och kemiska processen skapar stora mängder aktivt oxhydrogen. Fria radikaler gör att tändernas ytpigment snabbt påverkas av den minskade oxidationen så att missfärgade beläggningar på tänderna försvinner efter en tids användning.

Vad kan du berätta om företaget?
-Blue Illume AB är generalagent för noga utvalda produkter och har exklusiva rättigheter eller patent på samtliga produkter vi säljer. I dag är vi stolta och glada över att bland annat vara ägare och generalagent för den revolutionerande tandvårdsprodukten Blue illume.
Många människor har idag besvär av plack och tandköttsproblem. Forskare vid Forsyth Institute, en förgrening till Harvard University, upptäckte att blått ljus kan användas för att hämma de bakterier som orsakar plack och tandköttssjukdomar. Det helt ofarliga blåa ljuset är samma typ av ljus som tandläkare använder vid tandblekning, vilket innebär att tekniken inte bara förbättrar tandhälsan, utan även gör tänderna vitare.

-Vi insåg att den nya blåljusteknologin skulle kunna vara till stor hjälp för människor som har besvär av plack och sjukdomar i tandköttet.
Efter att ha undersökt produkter som tillämpar den nya tekniken beslöt vi oss för att det mest praktiska var att införliva tekniken i en tandborste. Tandborsten är ju en produkt som de flesta redan använder dagligen och en tandborste med blåljusteknik skulle därför vara till störst nytta för flest människor. Så utvecklades Blue illume-tandborsten, i ett samarbete med Blue illumes partner.

Måste man använda tandborsten med en särskild tandkräm?

-Vi rekommenderar användning av en whitening-tandkräm eller tandkräm innehållande oxidkomponenter, till exempel titaniumdioxid.

Hur lång tid tar det innan man ser resultat?
-Som med all kosmetisk behandling, påverkas graden av förbättring mycket av kundens ålder, tandhälsa (särskilt inom tandemaljen), tjockleken på tandemalj, allmän hälsa, genetik, och matvanor. De personer som har testat tandborsten har fått ett resultat på 1-3 nyanser vitare tänder efter en månads användning.

Bildspel: Borsta tänderna vitare

Bildspel: Borsta tänderna vitare

[email protected]

2011-12-07 13:08:00

Publicerad: 7 december 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp