“Britneytofs på helgen“

improveme.se

Mode- och mammabloggaren Cecilia Blankens, som arbetar som journalist och författare, satt nyligen med i en panel under ett pressevenemang för underklädesmärket Triumph. Vi haffade Cecilia och pratade byststorlek, kroppsstolthet och fåfänga.

Du berättade under paneldiskussionen att du alltid burit A- eller B-kupa, men nu fått reda på att din verkliga kupstorlek är C. Hur kommer det sig att du köpt fel storlek?
-Jag vet att jag inte har någon jättebyst och då har jag bara förutsatt att jag ska ha A eller B. Så jag har aldrig provat något större -och jag har heller aldrig hittat någon bh som passat riktigt bra.

Det sägs att 80 procent av alla kvinnor går runt med fel bh-storlek. Vad tror du att det beror på?
-Storlekssystemet är lite snårigt och det är svårt att veta vilken storlek man ska ha. Man kanske nöjer sig lite för snabbt med något som ser okej ut, när man egentligen skulle ha provat lite till för att hitta något bättre. Man får lätt för sig att man har en viss storlek.

Har din förhållande till din kropp förändrats sedan du blev mamma?
-Ja, absolut. Jag tycker om den mycket mer nu och jag tycker också att jag är mycket sexigare nu. Rent estetiskt så har man ju inte samma snygga och tajta kropp som man hade förut. Men man har ett annat självförtroende och en annan självkänsla, som gör att man kan känna sig sexigare än man gjorde tidigare.

Kände du någon press efter graviditeterna att snabbt komma tillbaka till samma form som innan du blev med barn?
-Inte en press kanske, men man var ju ganska sugen på att göra det. Det berodde mest på att jag ville kunna ha mina gamla kläder, för jag hade en garderob full med kläder jag inte kunde använda. Så jag längtade efter det, för att det är så jag har känt mig själv i alla år och känner mig mest hemma.

Gjorde du något särskilt för att komma i form eller gick det av sig själv?
-Första gången så gick det nog ganska av sig själv. Andra gången började jag löpträna efter åtta månader och då kände jag att jag hittade tillbaka till ursprungsformen. Vi har också fått två barn tätt, så jag tror att magmusklerna blir lite uttänjda. Nu går jag hos en PT som jag tränar med för att få lite verktyg för att effektivisera träningen. Framför allt tränar jag för att slippa ha ont i ryggen.

Vilka typer av övningar brukar du köra med din PT?

-Han har skräddarsytt pass som jag kör hemma och på gymmet. Det är många övningar som tränar både kondition, styrka och smidighet i samma rörelse. Passet tar en halvtimme och så är man helt slut sen. Det är perfekt -effektivt och bra.

Har du någon vardagslyx som du unnar dig själv?
-Oh ja, jättemycket, verkligen. Ibland är det är att jag shoppar saker jag egentligen inte behöver och ibland är det att jag köper färska blommor att ha hemma. Sen äter jag bra, god mat. Jag äter det jag känner för, men försöker att skippa sötsaker. Äter man inte socker så ofta så blir man inte sugen.

Hur gör du kring jul, med allt julgodis?

-Då är det ju jul och då får man köra på det. Jag är en väldigt bekväm människa, jag vill inte ha en massa regler. Hellre att man tränar lite mer i så fall.

Hur pass fåfäng är du?
-Inte så förskräckligt fåfäng. Jag kan verkligen åka hemifrån osminkad i mysbrallor och Britney Spears-tofs, det gör jag varje helg. Men jag tycker att det är väldigt kul att piffa till sig och göra sig snygg när man ska ut någonstans. TIll vardags bortprioriteras det, när man har stressigt på morgonen med två barn och alla ska ha klä på sig och komma iväg. Då hinner man inte stå och fixa håret. Att jag är snygg är inte det viktigaste.

Det var en diskussion i din blogg nyligen om kläder du köpt till din dotter, som vissa läsare tyckte var för “sexiga“ för en liten flicka. Hur ser din filosofi ut när de gäller sådant?

-Det är klart att småflickor absolut inte ska klä sig sexigt. Det är väl inget snack om saken, det tror jag att alla är ense om. Att vara sexig har ju inget med barn att göra överhuvudtaget. Men det här handlade om att jag hade köpt orientaliska utklädningskläder som några uppfattade som sexiga. Men de hade ju aldrig ens sett kläderna, det var rena antaganden.

Tänkter du mycket på att vara en förebild för dina döttrar?

-Nej, det gör jag inte, men jag tycker att man alltid ska försöka vara sitt bästa. Inte för att man är kvinna eller mamma, utan för att man har fått den fantastiska gåvan att få ett liv -och då ska man respektera den stora grej som det faktiskt är. Det är ens plikt som människa att försöka välja rätt och vara schysst.

Vad önskar du dig i julklapp i år?

-Jag och min man har diskuterat om vi ska ge varandra ett högtalarsystem till huset. Vi skippar andra juklappar och lägger pengarna på det istället.

Har du något nyårslöfte inför 2012?

-När jag lovar något blir jag otroligt besatt av att det ska uppfyllas, så jag försöker att inte göra det. Så jag har inget, men jag hoppas att 2012 blir ett äventyr på olika sätt. Vi ska resa mycket, upptäcka mycket och göra en massa kul saker. Så det får bli mitt nyårslöfte: 2012 ska bli ett äventyrsår!

FAKTA: Cecilia Blankens

Ålder: 32 år
Bor: Farsta utanför Stockholm
Gör: Journalist och bloggare
Familj: Maken Per och döttrarna Bonnie och Rio
Blogg: blogg.mama.nu/cecilias-blogg

Cecilia Blankens driver en populär mamma- och modeblogg på Mama.nu.

Cecilia Blankens driver en populär mamma- och modeblogg på Mama.nu.

Hon jobbar även som journalist, skriver böcker och designar kläder.

Hon jobbar även som journalist, skriver böcker och designar kläder.

Här är hon tillsammans med sin halvsyster, Elin Kling.

Här är hon tillsammans med sin halvsyster, Elin Kling.

Cecilia med Annika Leone på modemagasinet Kings

Cecilia med Annika Leone på modemagasinet Kings ”Årets mäktigaste”-fest 2009.

[email protected]

2011-12-09 14:51:00

Publicerad: 9 december 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp