Hångla loss under misteln Hångla loss under misteln JIN Soon Choi x Goop JIN Soon Choi x Goop Storstadsvibbar till havs Storstadsvibbar till havs Rätt hudvård för rätt hy Rätt hudvård för rätt hy
Lördag 20 December 2014
BEHANDLINGAR Föregående | | Nästa

Rollen som Lisbeth Salander i "The Girl with the Dragon Tattoo" har tagit Rooney Mara från doldis till hypad superstjärna.

Många var förvånade över att hon valdes för rollen, men efter att ha sett hennes förvandligt i filmen lär ingen längre ha några invändningar.

Rooney genomgick en stor utseendeförvandling för att se ut som den 23-åriga hackern Lisbeth i Stieg Larssons hyllade boktrilogi.

"Delar av mitt huvud rakades", berättar Rooney för Allure.com. "Folk undrade om jag grät när de klippte av mig håret, men jag tyckte inte alls att det var jobbigt."

Rooney blekte även sina ögonbryn och gjorde en hel del piercings, bland annat i näsan, ögonbrynet och bröstvårtan.

"Det gjorde faktiskt inte så ont", säger hon om sin bröstvårtepiercing. "Alla tror att den gjorde mest ont att pierca."

Lisbeth-karaktären blir även tatuerad i filmen – då är det dock inte "på riktigt".

Rooney började även röka för sin roll, men säger att hon bara blir sugen på en cigarett när hon är på inspelningsplatsen.

För att hålla sig i form inför alla sina nakenscener började Rooney att kickboxas.

"Jag valde det för att Lisbeth är en boxare och det var ett bra sätt att hålla sig smal och vältränad", säger hon till Allure.com.

"Bröstpiercingen gjorde inte så ont"

Att förvandlas till Lisbeth Salander krävde en hel del utseendeförändringar, från ögonbrynsblekning till diverse kroppspiercings.

När Rooney Mara log på röda mattan vid Filmstaden Sergel i Stockholm tidigare i veckan var det med ljus porslinshy, röda läppar och en stram, slickad frisyr.


Då hennes nya film
"The Girl with the Dragon Tattoo" drog igång någon timme senare var det svårt att förstå att den glamourösa kvinna som precis poserat framför de svenska mediernas kameror var samma person som porträtterade Lisbeth Salander på vita duken. Men punkfrisyr, bleka ögonbryn, piercings och tatueringar var hon nästan oigenkännelig.

I bildspelet ovan
berättar Rooney om sin förvandling.

Se även improveme.se:s vimmel från röda mattan här!
2011-12-16 10:10 RSS icon

IMPROVEME.SE
redaktion@improveme.se

ANDRA LÄSTE OCKSÅ
De bästa fönknepen "Hon måste få hjälp" Njut av het massage Vakna snygg i håret Exklusiva bilder på Carla Bruni Hon bekräftar graviditet
BILDSPEL
Antal bilder11 Beyoncés frisyrer Antal bilder10 Så tränar kändisarna i jul Antal bilder11 Kapa kändisarnas look Antal bilder6 Så klarar du flygstressen