Hångla loss under misteln Hångla loss under misteln Vinterns stora läpptrend Vinterns stora läpptrend Storstadsvibbar till havs Storstadsvibbar till havs Rätt hudvård för rätt hy Rätt hudvård för rätt hy
Torsdag 18 December 2014
HÄLSA & FITNESS Föregående | | Nästa

Sugen på kinamat? Följ dessa råd.

Italienskt: Pizza är en smidig maträtt med flera olika kombinationer, men att välja något som innehåller lite fett är svårt. Det behöver det inte vara. När du ska bestämma sig för en pizza, försök välja pålägg som är fettsnåla, exempelvis mer grönsaker och mindre fett.

Har du däremot bestämt dig för en pasta är det bättre om du satsar på tomatbaserade såser istället för gräddbaserade.

Kinesiskt: Vill du hålla dig borta från fett? Undvik allt friterat. Ångade rätter och soppor är ett bättre alternativ. Exempelvis dumplings (ångade degknyten fyllda med kött) eller chop suey med mycket ris till.

Thailändskt: Liksom kinesiskt är det bättre att välja ångade maträtter än friterade. Soppor, däremot, innehåller oftast kokosnötmjölk som till står del består av mättade fetter. Välj då klara soppor, som exempelvis tom yum.

Indiskt: Friterat är aldrig bra och det gäller även här. Precis som italienska pastarätter är det också hälsosammare att välja såser som är grundade på tomat.

Kebab: För ett så nyttigt alternativ som möjligt bör du välja shish kebab som är spettat med hela bitar fisk eller kött och mycket sallad att fylla den med. Döner kebab är oftast högre i fettmängd och bör därför undvikas.

Hamburgare: Om du ska äta en burgare, strunta i extra ost och bacon. En vanlig burgare med bröd, en skiva kött och extra mycket grönsaker. Istället för majonäs, ta mer ketchup om du tycker det blir för torrt.

Gör snabbmaten nyttigare

Bildspel. Pizza, kebab, hamburgare. Det är gott men inte så hälsosamt. Vi har tipsen som gör snabbmaten sundare.

Hämtmat är oftast billigt, bekvämt och tillfredställande, men tyvärr inte så nyttigt.


Vi alla känner suget för en pizza eller burgare ibland, och därför har vi tagit fram råd du kan använda dig av för att minska kalorimängden nästa gång du köper hämtmat.

Tipsen hittar du i bildspelet.
2011-12-22 10:34 RSS icon

KEVIN KROOKS
kevin.krooks@improveme.se

ANDRA LÄSTE OCKSÅ
Maten för perfekt hy Maten som gör dig trött Ät rätt – bränn fett Mat med superkrafter Kosttips från coachen Kostråden gör dig fet
KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder11 Beyoncés frisyrer Antal bilder10 Så tränar kändisarna i jul Antal bilder11 Kapa kändisarnas look Antal bilder6 Så klarar du flygstressen