Från WAG modedrottning Från WAG modedrottning Marc Jacobs till Sverige Marc Jacobs till Sverige Möt våren med grapefrukt Möt våren med grapefrukt Våga ställa krav på fillers Våga ställa krav på fillers
Söndag 1 Mars 2015
BEHANDLINGAR Föregående | | Nästa

Klicka vidare för att se bilderna från operationen!

Johanna vill bli göra näsans profil rakare, så att den ser ut som innan hon bröt näsan vid 15 års ålder.

Hon vill även att basen och tippen av näsan ska bli smalare.

Paolo visar i en avancerad 3D-simulering hur resultatet kommer att bli från olika vinklar.

Under ingreppet får Johanna narkos och Paolo ritar upp var han kommer att forma om näsan.

Näsbenet behöver knäckas för att basen ska kunna göras smalare.

Knölen på näsbenet filas ner med en rasp och en bit av brosket klipps bort.

Operationen tar ungefär en timme och efteråt gipsas näsan för att hållas på plats. Efter en vecka får Johanna komma tillbaka för att ta bort bandaget och granska resultatet.

Johanna: "Jag vill att det ska se naturligt ut"

Reportage. Med avancerad 3D-teknik kan man i dag se resultatet av ett ingrepp innan det görs. improveme.se fick sitta med under en näsoperation på Akademikliniken i Stockholm. Så här gick det till.

Vid 15 års ålder bröt numera 21-åriga Johanna sin näsa i en hockeyolycka. Efter skadan blev den aldrig helt återställd och hon har i dag en knöl på näsryggen och tycker att näsan har blivit bredare.

       
I flera år
har Johanna velat operera sin näsa för att återskapa formen den en gång hade, berättar hon för improveme.se.
– Jag har väntat i några år och anledningen till att det blev nu var att jag känner att jag har hittat rätt klinik och rätt kirurg, säger hon. Det var jätteviktgit för mig – jag ville inte göra det hos vem som helst bara för att få det gjort.

Valet blev plastikkirurgen Dr. Paolo Montemurro på Akademikliniken i Stockholm, där hon, med hjälp av den senaste tekniken, under ett konsultationsbesök har blivit visad hur resultatet kommer att se ut i just hennes ansikte.
– Jag har kollat på 3D-simuleringen där man ser hur det kommer att gå till, säger hon.

Innan olyckan hade Johanna och hennes mamma likadana näsor. Men i dag ser deras näsor helt olika ut, eftersom brosket har fortsatt att växa, enligt Johanna. Missnöjet med näsans form är något som besvärar henne varje dag, så även om en utomstående kanske inte ser något fel på hennes näsa vill hon rätta till den för sin egen skull. 
– Är man olycklig med någonting eller stör sig på något ting så tycker jag absolut att man ska göra det om man kan – så länge man inte går till överdrift. Jag vill ju att det ska se naturligt ut, säger hon.

Strax innan operationen får hon träffa Paolo igen för att ta före-bilder från olika vinklar och gå igenom ingreppet en sista gång.
– Vi ska göra näsan lite rakare i profilen, göra basen lite smalare och ta bort en bit av brosket. Vi går inifrån näsan, så det blir inga ärr alls – ingenting som kommer att synas i ansiktet, säger Paolo till improveme.se.

improveme.se får
även sitta med under själva ingreppet – kika i bildspelet ovan för att se hur operationen går till!

Läs mer om 3D-simulering på ak.se.
2012-06-11 11:16 RSS icon

IMPROVEME.SE
redaktion@improveme.se

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder14 Marc Jacobs till Sverige Antal bilder9 Män vill dofta manligt sött Antal bilder6 5 hetaste Oscarstrenderna Antal bilder9 De hetaste parfymerna