Makeup-artistens heta tips

Jonas Wramell, makeup-artist och medlem i improveme.se:s skönhetsråd, delar med sig av sex händiga insidertips.

1. Mjölka överläppen
Alla vill vi ha en sensuell och sexig läpp, men få är födda med den. Lite hjälp på traven får man genom att förstärka den naturligt ljusa linjen som ramar in läppen. Läppen känns då fylligare och plutigare. Detta kallas för att ”mjölka överläppen”. Ta en benvit matt ögonskugga eller en beige kajalpenna och lägg försiktigt på linjen precis ovanför läppen. Var noga med att skugga ut ordentligt så att det inte blir för starkt. Namnet till trots så vill du inte att det ska se ut som att du just druckit ett glas med mjölk.

2. Stora ögon
Tycker du att dina ögon är smala och ser lite trötta ut? Ta en concealerpenna eller en beige kajalpenna och lägg längs med innerkanten av ditt öga. Detta öppnar upp ögat och det upplevs som större och piggare. Du får även en snygg konstrast till din ögonskugga.

3. Kajal som sitter hela kvällen
Använder du svart eller mörkbrun kajal inne i ögat för att få mer intensiva ögon, men måste bättra på flera gånger under kvällen? Håll din kajalpenna under varmt vatten i ett par sekunder innan du applicerar den så håller den hela kvällen. Tänk även på att lägga runt hela ögat, det vill säga både uppe och nere. På så sätt blinkar du kajal mot kajal och du riskerar inte att blinka bort färgen så snabbt.

4. Skötsamma bryn
Fylliga markerade bryn är alltid snyggast, men är svåra att sköta.

Noppa sparsamt och borsta bryna uppåt. Klipp försiktigt de strån som sticker utanför formen på brynet cirka en gång i månaden. Genom att borsta stråna uppåt får ansiktet även ett litet lyft. Fyll i brynen med små streck med en brynpenna som inte är för röd i sin ton. Den mest naturliga färgen på bryn är gråbruna eller råttfärgade.

Borsta först brynen i fel riktning och sedan rakt upp med hjälp av en tandbordste som du preppat med lite hårvax eller spray. Detta knep får även de mest bångstyriga brynen att hålla sig på plats.

5. Ändra formen på din näsa

Tycker du att din näsa är för stor eller för sned? Detta är lätt åtgärdat med hjälp av ett brunpuder, ett brunt rouge eller en ljusbrun ögonskugga. Med hjälp av din ögonskuggspensel, lägg ett tunt streck från brynets början och längs med hela näsryggens kant, fram till tippen av näsan. Gör detta på båda sidorna av näsan. Skugga sedan kanten nedåt. Du skuggar på detta sätt bra en känsla av att din näsa är mindre och rakare. Tänk på att användas en nyans som inte är för stark, då det endast ska upplevas som en skugga.

6. Akta dig för grafiska linjer.
Grafiska linjer i ansiktet får dig nämligen att se äldre ut. Om du använder dig av en eyeliner, tänk på att skugga denna med hjälp av en svart eller mörkbrun matt ögonskugga och en liten hård pensel efter att eyelinern har torkat. Du får då en mjukare och mer naturlig look.

Bildspel: Makeup-artistens heta tips

Bildspel: Makeup-artistens heta tips

[email protected]

2008-01-25 01:09:00

Publicerad: 25 januari 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp