“Jag såg helt galen ut“

Hur lång tid på morgonen tar du på dig framför spegeln?
-Jag har en varannan dag rutin, vilket innebär att jag varannan dag går upp en timme innan jag ska gå hemifrån. Då duschar jag, tvättar och fönar håret och sminkar mig. Jag tvättar bara håret varannan dag, så de dagarna jag inte ska tvätta håret går jag upp en halvtimme innan jag ska gå och sminkar mig bara.

Om du har ont om tid inför en utekväll -vad prioriterar du?
-Håret! Sminka mig kan jag alltid göra i taxin.

Är du en spara eller slösa när det gäller smink- och hudvårdsprodukter?

-Jag är en slösa. Som fan! Jag köper bara dyra produkter. Eller allt är ju relativt, jag köper inga tvåtusen kronors krämer. Men krämpudret från Kanebo kommer jag nog aldrig att sluta använda. Jag har just upptäckt Laura Mercier också, som bland annat har ett fantastiskt puder. När det kommer till mascara använder jag bara Lancome och ibland YSL (som egentligen är lite för kladdig, men resultatet blir snyggt).

Vilka produkter får alltid följa med i din handväska?
-Bara mitt läppglans, Dior Addict Plastic Gloss. Det är ett gloss som är klistrigt och sitter riktigt bra. Jag gillar inte gloss som man hela tiden behöver bättra på. Jag tycker överlag att det är jätteviktigt att hitta smink som sitter bra och produkter man trivs med. Jag vill inte behöva släpa med mig hela sminkväskan ut på stan, utan tar bara med mig läppglans eller läppstift som man måste bättra på under kvällen. Om en ögonskugga är dålig och inte sitter på plats så använder jag den inte mer än en gång.

Har du haft någon riktig sminkkatastrof?

-Ja! Jag var på en tillställning där man fick med sig en stor goodiebag i slutet av kvällen. Helgen därpå tänkte jag att jag skulle testa en av de nya skuggorna som jag fick i påsen, och valde en riktigt chockröd ögonskugga. Utan att tänka på att jag kanske borde applicera en sådan färg på ett annorlunda sätt än vad jag gör med mer naturliga färger, lade jag min sminkning och gick ut. Det var inte förens jag såg en bild från den kvällen som jag insåg hur jag såg ut -helt galen.

Brukar du gå på några skönhetsbehandlingar regelbundet?
-Nej! Jag är alldeles för rastlös för att göra det. Dessutom har jag inga problem med min hud, så det finns inget direkt syfte med att gå på sådana behandlingar. Jag har gått på behandlingar förut, men nu lägger jag hellre en ansiktsmask hemma.

Finns det några kändisar som du skulle vilja ge en ny look?
-Carola och Charlotte Perelli. Jag älskar Carolas musik, men hennes kläder kan vara lite märkliga. Charlotte Perelli sminkar sig helt enkelt för mycket.

-Dessutom vill jag säga till alla som sliter bort sina ögonbryn och ritar dit ett streck med penna i stället att sluta. Det är fult! Jag menar inte att man behöver vara naturlig och osminkad, det tycker jag nästan är lite ofräscht, men just ögonbrynen ska man vara försiktig med.

Namn: Katrin Schulman.
Ålder: 30.
Familj: Maken Alex Schulman.
Yrke: Framgångsrik bloggare och ägare av Pure PR.
Aktuell: Med bloggen Fuck you Right back

Foto: Andreas Enbuske

Foto: Andreas Enbuske

2008-01-24 21:15:00

Publicerad: 24 januari 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp