Skadligt med antibiotika

improveme.se

Snart är äntligen våren här 
– och pollenallergikerna börjar torka sina näsor. Men allergier kan vara skadligare än vi tror. Här är varför.

Pollen, eller allergier i allmänhet, kan påverka oss negativt mer än väntat.
När ditt immunförsvar stöter på en okänd bakterie (exempelvis pollen), uppfattas detta som ett hot och utlöser en motattack för att eliminera viruset. Inget fel med det. Men i själva verket kan det påverka kroppen mer än så.

–   Många människor lider tyst av allergier i årtionden, säger William Reisacher, biträdande professor för ÖHN-kirurgi på Weill Cornell Medical College.

-De berättar inte för sina läkare på grund av de tror att allergier är ett stort problem utan lösning, vilket är falskt.

Men det finns en teori till varför vi blir mer drabbade nu än någonsin. Estelle Levetin, huvudansvarig för biologisk forskning på University of Tulsa, tror att det beror på människans flytt från landet och vårat beroende för antibiotika och renlighet.

-Som ett resultat är vi utsatta för färre smittämnen än någonsin, med en ovanlig bieffekt. I och med att det inte träffar sina vanliga mål, kan ditt immunsystem bli överkänsligt och pricka ofarliga partiklar, förklarar Levetin.

Nu behöver man inte få panik nästa gång man går på antibiotika. Att fråga doktorn om det verkligen är fullt nödvändigt kan vara ett alternativ.

-När ditt immunförsvar är tvingat till att fokusera på de farliga bakterier som är aktuella kommer det til slut att ignorera allergier, säger forskare i Frankrike.

Bildspel: Skadligt med antibiotika

Bildspel: Skadligt med antibiotika

[email protected]

2012-03-12 11:18:00

Publicerad: 12 mars 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp