Satsa på ett stjärnklipp

Allt fler kändisar tar till saxen. En efter en klipper de av sig sina långa hår till förmån för en kort och moderiktig frisyr.

Den brittiska modellen Agyness Deyn har fått mycket uppmärksamhet just för sin korta och vassa frisyr och är en av de stora trendsättarna just nu. Hon har inspirerat många unga kvinnor till ett besök hos frisören. Även Spice Girls-medlemmen Victoria Beckham har varit en stor förebild just vad gäller kort hår.

Kändisfrisören Marre Hitti säger till Aftonbladet att de allra flesta passar i en kort frisyr så länge frisyren är anpassad till ansiktet. Han säger att det märktes tydligt hos kunderna då Victoria Beckham klippte sitt hår till en kort frisyr. Han tror dock att den kortklippta trenden kommer att växa sig ännu starkare under våren.

Andra kändisar som kapat håret nyligen är sångerskan Rihanna, som under förra veckan lät sin korta page förvandlas till en ännu kortare pixi-frisyr. Rod Stewarts dotter Kimberly Stewart har också klippt av sig sitt långa hår, och även svenska sångerskan Linda Bengtzing har hakat på trenden. Selma Blair (bilden) är dock något av en veteran då det gäller korta klippningar, och har varierat mellan långt och kort sedan 2003.

Bildspel: Satsa på ett stjärnklipp

Bildspel: Satsa på ett stjärnklipp

2008-01-28 20:39:00

Publicerad: 28 januari 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp