Lyft ansiktet med blod

improveme.se

Plastikkirurgi, botox – och nu blod. Tack vare amerikanska forskare kan du snart ta bort rynkor med hjälp av det sistnämnda.

Filmer, TV-serier, och nu även skönhetsindustrin. Blodsugande vampyrer har setts i många olika sammanhang, men nu har man tagit begreppet till en helt ny nivå.

En vampyrbehandling, eller Selphyl som metoden egentligen heter, går till så att blod tas från armvenerna för att kunna injiceras på andra ställen under huden. 30 milliliter blod tas från varje arm för att sedan centrifugeras så att blodplättar och hormoner ska separeras från övriga ingredienser i blodet. Slutresultatet blir en gel som sprutas in i ansiktet.

Det var en läkare i USA som utvecklade metoden för att främja tillväxt och laga skadad vävnad, men forskare tror att det även kan användas för att exempelvis eliminera rynkor.

”Det bygger på en idé om att få ut tillväxtfaktorer som stimulerar celltillväxt. Men man kan säga att de vetenskapliga studierna kring metoden inte är helt hundra”, säger Jan Jernbeck, plastikkirurg på Akademikliniken i Stockholm.

I dagsläget så finns det inga bevis för att metoden faktiskt fungerar, men läkare ska snart börja undersöka den.

Bildspel: Lyft ansiktet med blod

Bildspel: Lyft ansiktet med blod

[email protected]

2012-03-29 13:29:00

Publicerad: 29 mars 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp