TBT till 1988 TBT till 1988 Marc Jacobs intar Sephora Marc Jacobs intar Sephora Nytt jobb för Eva Mendes Nytt jobb för Eva Mendes Spruta bort dubbelhakan Spruta bort dubbelhakan
Tisdag 5 Maj 2015
HÅR & STYLING
Föna fram din drömfrisyr

Föna fram din drömfrisyr

Rakt och glansigt eller läckert vågigt? Din fönteknik avgör hur resultatet blir.

Grunden

Oavsett hur du vill att ditt slutresultat ska bli, bör du alltid börja med att föna håret någorlunda torrt. Se dock till att inte föna det för torrt. Det ska inte vara fuktigt, men gränsen mellan torrt och för torrt är hårfin.

Självlockigt
Det absolut bästa knepet för att få till ett självlockigt hår är egentligen att inte torka det alls. Men har du inte tid att vänta på att det ska torka i slow motion kan du såklart även få till en självlockig look med hjälp av hårtorken. Medan du blåser håret så kramar och pressar du håret. Upprepa tills dess att håret känns torrt. För att öka effekten kan du innan du fönar applicera en speciellt anpassad produkt som underlättar för att göra ditt hår lockigt.

Släta längder
För ett helt slätfönat hår behöver du antingen en stor paddelborste eller bara en vanlig hårborste. Börja med att föna håret någorlunda torrt. Sätt sedan upp halva håret i en klämma och låt resten hänga ned. Börja med underhåret och dra borsten genom håret samtidigt som du fönar. När underhåret är torrt, fortsätter du med överhåret. Avsluta med att borsta igenom hela håret samtidigt som du fönar. För att få det lite extra glansigt kan du avsluta med ett glansserum.
2012-04-12 07:15 RSS icon

MALIN LUNDBLAD
malin.lundblad@improveme.se
improveme.se/malin

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder8 Marc Jacobs intar Sephora Antal bilder3 UV-ljus avslöjar din hud Antal bilder4 Försökdjurens Dag 2015 Antal bilder9 Nostalgi med Improveme