Få orgasm med nya appen Få orgasm med nya appen Calvin Kleins nya ansikte Calvin Kleins nya ansikte Throwback Thursday 1982 Throwback Thursday 1982 Istället för Botox Istället för Botox
Söndag 29 Mars 2015
BEHANDLINGAR Föregående | | Nästa

Danielle Fa har jobbat med injektionsbehandlingar sedan de introduceras i slutet av 90-talet.

improveme.se fick följa med när hon utförde en Restylane skinboosters-behandling på Åsa, som ville få en fräschare, snyggare hy.

Åsas mål var att få en förbättring, inte en förändring. Danielle injicerade hyaluronsyrefillern ytligt under huden för att ge extra fukt och utslätning.

I pannan och runt ögonen användes istället det muskelavslappnade medlet Azzalure (Botulinum toxin Typ A), som motverkar mimikrynkor.

Kunden fick hela tiden följa resultatet av behandlingen i spegeln.

Tidigare gjorde man många små injektioner, men i dag gör man en injektion per område och portionerar istället ut gelen vid olika punkter under huden.

Efter behandlingen täckte Danielle över rodnaden med lite concealer. Sedan var Åsa redo att lämna kliniken.

Få ett fastare ansikte med återfuktning inifrån

Reportage. Känns huden inte lika fräsch som den gjorde när du var yngre? Lösningen heter fukt – men från insidan.

Med åldern blir huden tunnare och mer fuktfattig. Det kan göra att ansiktet känns torrare, slappare och rynkigare och att gamla ärr blir mer framträdande.


En djup återfuktning kan ge ny lyster åt huden och göra den fastare och slätare. I dag använder man ofta injektionsbehandlingar med hyaluronsyra för att ge huden ett yngre, tajtare utseende och återställa förlorad fukt från insidan.

improveme.se fick följa
med under en skinboosterbehandling, där injektionsexperten Danielle Fa på Skinglobal Stockholm behandlade kunden Åsa med Restylane och det muskelavslappnande ämnet Azzalure (Botulinum toxin Typ A).
– Runt ögon och panna klarar man sig bra med Azzalure, men från näsan och neråt får man bäst resultat med Restylane, säger Danielle.

Tidigare har man framför allt använt fillerbehandlingar för att skapa volym i ansiktet. Men Restylane skinboosters är istället till för att, som namnet antyder, boosta huden och göra den vackrare. Den utförs som en kurbehandling där en behandlingsplan skräddarsys för varje enskild persons ansikte. Man gör då tre behandlingar med ungefär tre veckors mellanrum, för att förbättra huden i flera steg.
– Resultatet blir att kunden får mer lyster och spänst. Istället för att känna sig torra och platta i ansiktet så får de en annan stuns i huden, berättar Danielle.

Varje behandling tar ungefär en halvtimme och har ingen konvalescenstid, även om man kan bli lite röd och i somliga fall få ett eller annat blåmärke. Effekten börjar synas direkt efter behandlingen och fullt resultat uppnås efter någon vecka, framför allt om man även använt Azzalure i behandlingen. Detta får de ansiktsmuskler som ger upphov till mimikrynkor att slappna av, vilket slätar ut linjer i huden.
– Den här typen av behandlingar kallas ibland för "lunch-hour treatments", eftersom man inte behöver vara hemma alls, säger Danielle Fa.

Då behandlingen utförs som en kur ger den ett långvarigt resultat. Det kan ta upp till ett par år innan effekten försvunnit helt, inte minst då behandlingen även främjar hudens naturliga kollagenproduktion, vilket ger ökad fasthet. De flesta väljer dock att fortsätta göra enstaka behandlingar ett par gånger per år, för att bevara effekten och fylla på återfuktningen.

För mer information, besök Skinglobals hemsida.
2012-04-20 14:57 RSS icon

IMPROVEME.SE
redaktion@improveme.se

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder4 Calvin Kleins nya ansikte Antal bilder18 Vimmel från Finest Antal bilder8 Throwback Thursday 1982 Antal bilder10 Lista: 10 lockiga dilemman