Skönhet med Eleonore

improveme.se

Eleonore Nygårds bor egentligen i Göteborg – men är i Stockholm titt som tätt. Under hennes senaste Stockholmsbesök passade vi på att träffa Monkis kommunikationschef tillika bloggaren bakom Ytligheter.com över en gelelackspedikyr på Scratch Nails i PUB-huset.

Du bodde tidigare i Stockholm, men har flyttat till Göteborg. Hur kommer det sig?
-Min man jobbade i Göteborg, så jag veckopendlade mellan Stockholm och Göteborg. Men det blir ganska slitigt, så när jag fick ett jobberbjudande från Monki så tänkte jag att jag kunde testa Göteborg ett tag. Men mitt hjärta är ändå i Stockholm.

Vad är det din man jobbar med?
-Han håller på med flugfiske och jobbar på ett företag som säljer och utvecklar sportfiskeutrusning. Han är värsta naturmänniskan, så vi är totalt olika. Vi jobbar båda med våra intressen, fast på väldigt skilda håll.

Brukar han dra ut dig på en massa naturäventyr?

-Nej, jag är också väldigt allergisk. Han försökte tälta med mig för väldigt många år sedan, då fick jag en allergisk reaktion så att jag vaknade och såg ut som en alien. Sedan dess han har inte riktigt vågat. Men den här sommaren ska vi faktiskt vandra. Vi har varit tillsammans i 14 år, men har aldrig gjort något sådant innan. Tidigare har vi bara varit i Italien och ätit och haft det gött. Men nu ska jag vandra och då är målet att inte bete mig som en liten tjej som bara klagar. Jag får ta med mig skavsårsplåster.

Var ska ni vandra någonstans?
-Vi ska fira midsommar uppe i Leksand, där jag kommer ifrån, sen ska vi åka till Grövelsjön och bara bege oss ut mot norska gränsen. Där finns bara kalfjäll, så min man är så nöjd med sitt beslut, för det finns inte så mycket skog som man kan bli allergisk mot där. Jag har förhandlat lite. Vi kan äta torkad mat och så kan han fiska, bara vi får ha med oss vin. För jag ser ju fram emot att sitta och dricka vin vid brasan på kvällen, det är mitt mål.

Vad har du mer för sommarplaner?

-Jag har faktiskt inte planerat så mycket. Förra sommaren hade jag, för första gången i hela mitt liv, fyra veckors semester. Då reste jag hela tiden, var i Kroatien och Italien och hade mig. Så i år tänkte jag nöja mig med Sverige. Men jag är lite sugen på att åka på någon yogaresa där man är helt själv och bara ligger och läser böcker någonstans, för att se hur man funkar.

Hur skulle du beskriva din stil?

-Jag skulle beskriva den som att jag vill se fransk och dyr ut, det är målet -med lite Tokyoinblandning i det. Helst skulle jag vilja vara en liten fransk-japanska. Jag köper hellre få dyra grejer än att köpa en massa saker. Jag är liksom ingen partytopp-tjej, utan jag köper mina 10 grå kashmirtröjor och så har jag dem hela tiden. Jag satsar väldigt mycket på skor och väskor, men där är jag oftast rearäv och köper aldrig något till fullt pris.

Skulle du kalla dig fåfäng?
-Nej, det skulle jag nog inte, tyvärr. Jag tänker alltid att jag vill bli mer piffig, men jag sminkar mig inte så mycket. Däremot tycker jag att det är viktigt med bra hudvård, det tummar jag inte på.

Har du någon särskild hudvårdsrutin?

-Jag kör Dermalogicas daily microfoliant någon gång i veckan och eftersom jag har torr eksemhy lägger jag fuktmasker ganska mycket.

Har du någon favoritprodukt inom makeup?

-Jag älskar rouge, mest krämrouge eftersom jag är torr. Jag har några olika som jag använder mycket, bland annat en från Bobbi Brown. Om man inte gillar smink så mycket är det bra med rouge, för att det får en att se pigg ut. När det gäller mascara kan jag nästan bara ha Kanebo 38 ºC, som man kan lösa upp med varmt vatten. Jag orkar inte ha en massa olika rengöringsgrejer för ansiktet, utan använder Dermalogicas rengöringsmjölk.

Gör du några skönhetsbehandlingar regelbundet?
-Jag gör ansiktsbehandlingar ibland och började med gelélack för ett år sedan. Jag har ganska mycket eksem på händerna och kan inte hålla på med nagellackborttagningsmedel, för det torkar ut dem så himla mycket. Då är det himla bra med gelélack, så att man känner sig hel och ren.

Du tränar väl också en hel del?
-Ja, men väldigt on and off. Jag älskar att träna när jag är på det, när jag inte reser så mycket. Det är ofta det som gör att man faller ur. Jag tycker inte om att sitta i maskiner på gymmet eller köra ”hoppetossa-pass”, men jag gillar fria vikter. Om jag hade haft råd hade jag haft PT tre dagar i veckan. Jag gillar när det är någon som är lite arg, som skriker på mig. Sen hatar jag löpning, fast jag försöker göra det ändå. Det är därför jag har tackat ja till att vara med i Göteborgsvarvet, fast jag är sjukt långsam och väldigt dålig på att ladda upp.

Har du någon skönhetsförebild?
-Franska kvinnor. De har en naturlighet som är helt fantastisk och en känsla för minimalism i sin stil. Och när jag säger franska kvinnor menar jag inte de i franska Vogue, utan de vanliga kvinnorna man ser på stan.

Du gifte dig ju i Paris, berätta!

-Ja, vi skulle egentligen ha haft bröllopet uppe i Leksand där jag kommer ifrån. Sen kom hela släkten in och skulle planera det där och jag är verkligen ingen bridezilla -jag är ett skilsmässobarn som inte riktigt tror på evig kärlek. Jag kände att jag inte orkar hålla på och välja allting och det kostar ju så mycket pengar, så jag och Andreas sa att ”vi skiter i det här och åker någonstans bara vi istället”. Så då åkte vi till Paris och gifte oss och sen drog vi till Karibien på bröllopsresa.

Hur var din brudlook?
-Jag hade en ärvd klänning, som min bonusmamma gifte sig i. Hon var au pair i USA och fick den av sin au pair-mamma när hon åkte tillbaka till Sverige. Den klänningen hade köpts i Paris på 50-talet, så det var väldigt fint att den liksom var tillbaka i Paris.

Frisyr och makeup då?

-Jag hade ordnat så att några kom till hotellet och fixade hår och smink. Jag ville bara ha en låg knut, men hårstylisten hade trott att jag var blond och tagit med sig ljust löshår. Hon höll på i två timmar, men när hon gick därifrån sa jag bara, ”älskling, det här går inte”. Så jag drog ut alla 7 000 hårnålar och bara snodde ihop det till en slarvig liten knut. När man kollar på mina bröllopsbilder så ser man hur håret liksom sticker ut ur knuten. Men sminkningen var fin!

Hur gick bröllopsdagen till?
-Vi gifte oss på ambassaden. Vi hade inga skrivna löften eller någonting, utan fick bara gå in i ett rum och säga ”ja”. Sen gick vi ut och hade champagnelunch på Larudée i bröllopsklänning, det var lite roligt. På kvällen käkade vi en god middag och två dagar efter flög vi till Guadalupe i Karibien. Jag ville egentligen åka till Maldiverna, men min man föreslog Guadalupe för att det är känt för att ha bra fiske. Sen kom vi dit och han bara, ”Äh, jag känner inte för att fiska.” Men ön var helt fantastisk!

Har du något tips till blivande brudar?

-Att planera så att andra gör allting åt en. Om det är något misstag folk gör är det att de stressar upp sig över detaljerna. Dagen man gifter sig ska man ju bara njuta av allting.

Vad gör du helst en ledig dag?
-Antingen vill jag att någonting ska hända hela tiden, att man ska åka ut på ett äventyr -gärna en roadtrip någonstans. Eller så kan jag älska att bara stänga in mig i lägenheten och inte träffa någon. Då är det bara jag, internet, tv-serier och något gott att äta.

Vilken är den häftigaste platsen du fått besöka i ditt jobb?

-Tokyo. Det finns ingen annan stad än Tokyo. Det är så mycket folk och en sådan puls, men alla är så vänliga, så det blir aldrig hetsigt. Maten är helt fantastisk och shoppingen sjukt bra, så det gäller att ta med sig mycket pengar.

Kika i bildspelet ovan för att se Eleonores gelépedikyr -och några av hennes beautyfavoriter!

FAKTA: Eleonore Nygårds

Ålder: 30 år
Bor: Göteborg
Gör: Head of Communications på Monki
Familj: Maken Andreas
Blogg: Ytligheter.com

Eleonore Nygårds, 30, jobbade på ett kärnkraftverk när hon startade bloggen Ytligheter.com som ett utlopp för sitt stilintresse.

Eleonore Nygårds, 30, jobbade på ett kärnkraftverk när hon startade bloggen Ytligheter.com som ett utlopp för sitt stilintresse.

Vi träffar Eleonore på Scratch Nails i PUB-huset i Stockholm.

Vi träffar Eleonore på Scratch Nails i PUB-huset i Stockholm.

Hon får börja med att välja ett gelélack och bestämmer sig för en somrigt orange ton.

Hon får börja med att välja ett gelélack och bestämmer sig för en somrigt orange ton.

Naglarna lackas sedan med färgen, som sitter i flera veckor.

Naglarna lackas sedan med färgen, som sitter i flera veckor.

Anledningen är att lacket härdas under en UV-lampa.

Anledningen är att lacket härdas under en UV-lampa.

Pedikyren avslutas med en citrusdoftande saltskrubb och fotkräm.

Pedikyren avslutas med en citrusdoftande saltskrubb och fotkräm.

Eleonore är gift sedan ett och ett halvt år tillbaka och menar att nyckeln till relationens framgång är att de respekterar varandras olika intressen.

Eleonore är gift sedan ett och ett halvt år tillbaka och menar att nyckeln till relationens framgång är att de respekterar varandras olika intressen.

I december 2010 blev det bröllop i Paris med ärvd vintageklänning. Foto: Anna Malmberg

I december 2010 blev det bröllop i Paris med ärvd vintageklänning. Foto: Anna Malmberg

Eleonore fick göra en egen bruduppsättning när hon blev missnöjd med den anlitade hårstylistens knut. Foto: Anna Malmberg

Eleonore fick göra en egen bruduppsättning när hon blev missnöjd med den anlitade hårstylistens knut. Foto: Anna Malmberg

Favoritparfymen är Bergamote 22 från Le Labo.

Favoritparfymen är Bergamote 22 från Le Labo. ”Den är skitdyr – men så är det ju alltid när man hittar något man gillar”, säger Eleonore.

Hon använder framför allt Dermalogicaprodukter till hyn och gör en microfoliantpeeling någon gång i veckan.

Hon använder framför allt Dermalogicaprodukter till hyn och gör en microfoliantpeeling någon gång i veckan.

Favoritspaet i Göteborg är Sankt Jörgen Park.

Favoritspaet i Göteborg är Sankt Jörgen Park.

[email protected]

2012-05-07 13:42:00

Publicerad: 7 maj 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp