Tävling: galapremiär Tävling: galapremiär Dior ger dig vingar Dior ger dig vingar Transsexuella förebilder Transsexuella förebilder Våga ställa krav på fillers Våga ställa krav på fillers
Onsdag 28 Januari 2015
MAKE-UP Föregående | | Nästa

Den brasilianska supermodellen Isabeli Fontana poserar i H&Ms nya sommarkampanj.

Isabeli visar där upp badkläder och bikinis i somrig strandmiljö.

Men kampanjen har fått Cancerfonden att se rött. Anledningen: Isabeli är alltför brunbränd.

"Att H&M väljer en extremt solbränd modell för att marknadsföra sina baddräkter är ingen slump. Stortavlorna visar att det just nu är vackert att vara riktigt brun", skriver Cancerfondens generalsekreterare Stefan Bergh i en debattartikel i DN.

"Unga vuxna är de som påverkas mest, och det är också de som solar mest. H&M ger nu de som strävar efter att bli så brunbrända som möjligt under sommaren grönt ljus för att fortsätta pressa på stranden", fortsätter debattartikeln.

H&M svarar i ett mejl: "Vi beklagar om vi har upprört någon med vår senaste badkampanj. Det är inte vår avsikt att visa upp ett specifikt ideal, utan syftet är att visa vår senaste sommarkollektion. Vi tar till oss av synpunkterna och fortsätter diskutera detta internt inför framtida kampanjer."

Hudcancer är den mest ökande formen av cancer just nu, enligt Cancerfonden, som poängterar att kopplingen mellan solning och hudcancer är nästan lika stark som den mellan rökning och lungcancer.

Cancerfonden: "H&M bidrar till hudcancer"

Bildspel. Klädjätten H&M:s nya bikinimodell Isabeli Fontana är alltför brun och kampanjen befäster det solbrända idealet som främjar hudcancer, enligt Cancerfonden.

Det är inget ovanligt att klädkedjor får kritik för sina modeller. Men oftast handlar det om saker som att modellen är för smal eller för ung.


H&M:s senaste
bikinikampanj har istället hamnat i blåsväder på grund av att modellen är alltför solbränd.

Läs mer
i bildspelet ovan!
2012-05-10 11:29 RSS icon

IMPROVEME.SE
redaktion@improveme.se

ANDRA LÄSTE OCKSÅ
Snyggaste modellerna Få manikyren att hålla Prisas för sin skönhet Håll rynkorna borta med fisk och avokado Stillasittande dör tidigt Kenzo Power för män
KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder7 Transsexuella förebilder Antal bilder10 Styling Guldbaggen Antal bilder5 Emma blir Skönheten Antal bilder10 Gnuggisen är tillbaka