Ge sexlivet extra glid Ge sexlivet extra glid Klädkedjans skönhetslinje Klädkedjans skönhetslinje Sexig oavsett kroppsform Sexig oavsett kroppsform Fillers: Vad är lagom? Fillers: Vad är lagom?
Söndag 19 April 2015
HÄLSA & FITNESS
Logga ut och slipp stressen

Logga ut och slipp stressen

Kollar du ideligen inkorgen efter nya mejl? Det gör dig inte mer effektiv, bara mer stressad.

Försök att kolla din mejl lite mer sällan. Det kommer nämligen att göra dig lugnare och mer fokuserad, enligt ny forskning från University of California at Irvine och amerikanska armén. Personer som bara öppnar sin inkorg ett fåtal gånger om dagen har nämligen lägre stressnivåer.


Att ständigt ha mejlprogrammet igång, så att det plingar till eller kommer en påminnelse varje gång ett nytt mejl dyker upp, är extremt stressande. En tidigare studie har visat att de flesta tror att de kollar mejlen någon gång i timmen, när det i själva verket är var femte minut. De byter också fönster eller flik i datorn 37 gånger varje timme. Inte konstigt att de inte får något gjort, med andra ord.

Att ta några dagars mejlpaus ibland kan vara positivt, menar forskarna. Nackdelen är att många som är vana vid att kolla mejlen ofta känner sig isolerade när de inte får tillgång till sin inkorg.
2012-05-11 06:52 RSS icon

MALIN LUNDBLAD
malin.lundblad@improveme.se
improveme.se/malin

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder6 Klädkedjans skönhetslinje Antal bilder10 Stilarna på Coachella Antal bilder10 Stjärnorna på MTV Antal bilder5 Sexig oavsett kroppsform