Stockholmarna snyggast Stockholmarna snyggast Stjärnorna väljer Tidal Stjärnorna väljer Tidal Throwback Thursday 1982 Throwback Thursday 1982 Istället för Botox Istället för Botox
Onsdag 1 April 2015
MANLIGT
Testosteron kan hjälpa överviktiga

Testosteron kan hjälpa överviktiga

Injektioner med testosteron kan få överviktiga män med brist på hormonet att gå ner i vikt. Men är det värt riskerna?

Överviktiga äldre män som har låga nivåer av det manliga hormonet testosteron kan gå ner i vikt med hjälp av testosteroninjektioner. Det visar en ny studie från läkemedelsföretaget Bayer Pharma.


I en testgrupp där 115 män deltog injicerades hormonet under en femårsperiod. Under den tiden gick deltagarna, som alla var i 60-årsåldern, ner i genomsnitt 16 kilo var. Midjemåttet minskade från i genomsnitt 107 till 98 centimeter. Hormonet ökade kroppens förbränning samtidigt som det gav deltagarna mer energi att träna.

Men det finns risker med att ta testosterontillskott, såsom en ökad risk för hjärtsjukdomar och prostatacancer. Överviktsexperten Sanjay Kinra vid London School of Hygiene and Tropical Medicin menar att det inte är värt att ta den risken bara för att gå ner i vikt.
– Viktnedgången kommer dessutom bara att bestå så länge du tar testosteronet. Det är bättre att lägga om sin livsstil för att uppnå en långsiktig viktnedgång, säger han till franska nyhetsbyrån AFP.
2012-05-14 13:16 RSS icon

MALIN LUNDBLAD
malin.lundblad@improveme.se
improveme.se/malin

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder4 Calvin Kleins nya ansikte Antal bilder18 Vimmel från Finest Antal bilder8 Throwback Thursday 1982 Antal bilder10 Lista: 10 lockiga dilemman