Hångla loss under misteln Hångla loss under misteln Vinterns stora läpptrend Vinterns stora läpptrend Storstadsvibbar till havs Storstadsvibbar till havs Rätt hudvård för rätt hy Rätt hudvård för rätt hy
Fredag 19 December 2014
MAKE-UP
Hitta din perfekta läppfärg

Hitta din perfekta läppfärg

Makeup-artisten Bobbi Brown, mest känd för sitt egna sminkmärke, berättar hur du testar dig fram till den läppstiftsnyans som passar dig bäst.

Utgå från din egen färg

Den mest praktiska läppstiftsnyansen är lite ljusare än den naturliga färgen dina läppar har, berättar Bobbi Brown för Allure. Men satsa på ett stift med lite glans – ljusa, matta färger kan få dig att se blek ut. Det ska inte se ut som om du har täckstift på läpparna. Däremot kan en persikobrun eller ljusrosa färg jämna ut och definiera dina läppar. Är du mörkhyad? Satsa då på en mörklila nyans.

Testa på rätt sätt

När du provar olika läppstift är mitten av underläppen det bästa stället att testa på. Försök att testa färgen i dagsljus för bästa effekt. Men prova inte mer än tre-fyra läppstift åt gången – ta en paus när dina läppar börjar bli fläckade av färgen.

Anpassa dig efter säsongen
På vintern och våren kan du behöva en ljusare nyans, eftersom dina läppar är bleka. Byt sedan till en mörkare färgton nu till sommaren och i början av hösten, när dina läppar fått lite mörkare färg av solen.

Jämför dig inte
På samma sätt som en parfym kan lukta annorlunda på olika personer ser ett visst läppstift inte likadant ut på alla. Bara för att ett läppstift ser fantastiskt ut på en kompis betyder det alltså inte att det kommer se bra ut på dig – alla har olika hudton på läpparna.

Var inte rädd för att experimentera
"Varje säsong har sin läppstiftstrend, och bara för att din perfekta färg är rosabeige betyder det inte att du inte kan bära djupt vinrött", säger Bobbi Brown. Alla nyanser kan anpassas efter dina färger – testa att lägga en neutral färg underst och toppa med en mer iögonfallande ton.
2014-09-05 13:56 RSS icon

IMPROVEME.SE
redaktion@improveme.se

ANDRA LÄSTE OCKSÅ
Hållbar läppfärg Myter om håravfall Res iväg - bli lyckligare Lycklig av nätdejting 11 sminkmisstag Parfym på rätt sätt
KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder11 Beyoncés frisyrer Antal bilder10 Så tränar kändisarna i jul Antal bilder11 Kapa kändisarnas look Antal bilder6 Så klarar du flygstressen