Hångla loss under misteln Hångla loss under misteln Vinterns stora läpptrend Vinterns stora läpptrend Storstadsvibbar till havs Storstadsvibbar till havs Rätt hudvård för rätt hy Rätt hudvård för rätt hy
Fredag 19 December 2014
SEX & RELATIONER
När relationen är slut

När relationen är slut

"Håll mig hårt eller släpp mig helt" – ett ordspråk värt att lyssna på. Här är fem tecken på när det kan vara dags att gå vidare.

Det är knepigt det där med kärlek. Vissa par är tillsammans livet ut, medan andra glider isär. Men när bör man egentligen gå vidare? Vi ger dig fem tecken på när förhållandet kan vara på väg mot sitt slut.


1. Du har gett upp hoppet
Att ha jobbiga konversationer, kompromissa och göra krävande saker för att hålla ihop förhållandet är något som båda parter bör vara aktiva i. Om du inte orkar, eller känner att det ger någonting, så är det nog dags att fråga dig själv varför du tänker så.

2. Du tar upp gamla problem
Om du eller din partner börjar gräva i det förflutna finns det risk för att förhållandet börjar sina bort.

– Förbittring härstammar oftast från att en eller båda parter inte känner sig förstådda, eller att deras värderingar inte betyder något, säger Katie Ramsburgh, äktenskaps- och familjeterapeut vid The Gottman Relationship Institute.

– För att komma förbi förbittring så måste båda parter känna att de har inflytande i förhållandet. De måste känna att deras drömmar och mål, det som är viktigt, har lika betydelse.

Ett exempel kan vara vänskap. Om du undrar varför din partner är med sina kompisar istället för dig – fråga varför. Det kan bero på att han eller hon inte hade så många vänner under sin barndom, och inte vill förlora det hon/han har nu.

3. Din partner kritiserar dig
Visst kan det hända att ni kritiserar varandra ibland, men det finns en gräns. Börjar kritiken ta över komplimangerna, tillsammans med att din partner ständigt är defensiv, så kallas det ”negative sentiment override”. Det innebär att hon eller han har hälften så liten chans att upptäcka positiva och neutrala reaktioner, och därmed skickar förhållandet längre in i mörkret, enligt Ramsburgh.

4. Du tänker dig ett liv utan din partner

– Att dagdrömma om ett singelliv kan vara en signal till att en skilsmässa eller uppbrytande är på väg, säger Ramsburgh.
Om du tänker dig hur det skulle vara att testa på nya partners, eller att leva själv, så är det ett steg i fel riktning.

5. Din partner håller saker hemliga
Nyckeln till ett fungerande förhållande är kommunikation. Med det menar vi också de små, obetydliga detaljerna i vardagen.

– Starka par känner till varandras vardag utantill, och om ni slutar prata om småsaker som hänt under dagen är ett tecken på emotionellt uppbrytande, säger Ramsburgh.
2012-05-15 10:45 RSS icon

KEVIN KROOKS
kevin.krooks@improveme.se

ANDRA LÄSTE OCKSÅ
Så blir du hårfri för gott Så blev hon vältränad Cellulitfri till sommaren Så blir du rakryggad Så höjer ni sexlusten Så slipper du torr hy
KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder11 Beyoncés frisyrer Antal bilder10 Så tränar kändisarna i jul Antal bilder11 Kapa kändisarnas look Antal bilder6 Så klarar du flygstressen