Få orgasm med nya appen Få orgasm med nya appen Calvin Kleins nya ansikte Calvin Kleins nya ansikte Throwback Thursday 1982 Throwback Thursday 1982 Istället för Botox Istället för Botox
Söndag 29 Mars 2015
MAKE-UP
Ålderssäkra huden som stjärnorna

Ålderssäkra huden som stjärnorna

De är snygga på film – och i verkligheten. Men hur lyckas dem? Kändisarna får hjälp av Hollywoods bästa hudvårdsexperter, och vi avslöjar deras knep.

När hela Hollywoods paparazzi-elit är ute efter bilder på Jessica Simpsons babymage eller Rihannas nya frisyr så gäller det att se bra ut. Inte ens kändisarna orkar pensla på smink varje dag, men det betyder inte att de behöver se ovårdade ut.


De må ha dermatologer i världsklass och ansiktsbehandlare med månadslånga väntelistor, men det innebär inte att vi inte kan sno deras hemligheter. Här avslöjar Hollywoods främsta hudvårdsexperter sina tips.

Investera i en reningsborste
– Det ger en daglig, mild peeling som gör att huden lättare absorberar hudvårdsprodukter, säger Ava Shamban, kändisdermatolog i Los Angeles.

Behandla huden från halsen neråt
– Gör samma sak på nacken och bröstet som du gör på ansiktet, vare sig det är peeling, solkräm eller ljusare smink, föreslår Jessica Wu, dermatolog från L.A.

– När en kändis fotas eller filmas topless, så ser det bara konstigt ut om ansiktet är klart medan bröstet är fläckigt.

Börja torrborsta
Att torrborsta tar naturligt bort döda hudceller samtidigt som det ökar blodflödet och stimulerar förmågan att bli av med gifter, säger Hollywood-dermatologen Dr. Howard Murad. Kristin Davis är en av de som använder sig av denna metod.

Rengör innan läggdags
– Du kan inte sova med smink och ha bra hud – det är omöjligt, säger Olga Lorencin-Northrup, grundare av Kinara Spa i Los Angeles.

– Hudceller förnyas under natten, så om du vill ändra sättet som din hud arbetar på måste de viktigaste produkterna appliceras innan läggdags.

Oavsett hur utmattad du är så bör du ta fem minuter vid dagens slut till att rensa huden. Det föreslår ansiktsbehandlaren Tammy Fender, som bland annat har behandlat Julianne Moore och Alicia Silverstone.

Använd pålitliga anti-rynkkrämer
Retinoider, ett kemiskt ämne som är släkt med vitamin A, är nödvändigt för kollagenstimulans, men kan vara uttorkande. Arbeta dig därför upp från en låg procenthalt till en högre.

– Retinoider är en av de ingredienser som kan göra skillnad i vanlig och finare hud, säger Lorencin-Northrup, som har arbetat på bland annat Eva Mendes och Sofia Vergara.

Använd vitamin C
En annan antioxidant som är bra för huden är vitamin C.

– För att slippa reparera huden efter flera timmars vistelse i utomhusmiljöer där sol och avgaser finns, så använder kändisar sig av vitamin C, säger Dr. Murad.

Emily Blunt är en av de som använder hans produkter.

Lär dig gilla ansiktsbehandlingar
– Du måste inte tömma plånboken, men lär dig från kändisarna och investera lite tid och pengar på en bra ansiktsbehandling, säger Murad.

En behandling som innehåller enzymer eller syror ger en slät, lysande hud. Kate Somervilles produkter är bra för detta, och används dessutom av bland andra Molly Sims och Felicity Huffman.
2012-05-16 11:45 RSS icon

KEVIN KROOKS
kevin.krooks@improveme.se

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder4 Calvin Kleins nya ansikte Antal bilder18 Vimmel från Finest Antal bilder8 Throwback Thursday 1982 Antal bilder10 Lista: 10 lockiga dilemman