Tävling: galapremiär Tävling: galapremiär Gnuggisen är tillbaka Gnuggisen är tillbaka Nu släpper hon ny 5:2-bok Nu släpper hon ny 5:2-bok Våga ställa krav på fillers Våga ställa krav på fillers
Tisdag 27 Januari 2015
HÄLSA & FITNESS
Snart möjligt att bygga muskler med äpplen

Snart möjligt att bygga muskler med äpplen

Ett äpple om dagen är bra för magmusklerna. Forskning visar att äppelskal kan hjälpa till att öka muskelmassan hos möss.

Ett naturligt ämne i äpplskal kan hjälpa dig bygga muskler, visar en studie från University of Iowa.


Forskarna skulle se ifall de kunde eliminera genförändringar som sker vid åldersrelaterad muskelförsämring, och för att göra det så undersökte de fler än 1 300 molekyler på muskelceller. Deras mål var att hitta ämnen som förvränger genfunktion på ett sätt som hindrar muskelnedbrytning.

Ursolinsyra, en vaxliknande substans som också finns i skalet på blåbär och tranbär, fick högst resultat i labbtesterna.

För att ta reda på hur det fungerade utanför laboratoriet så injicerades ursolinsyra i undernäriga möss. Det visade sig att ämnet förhindrade nedbrytning orsakat av dålig kost, vilket liknar nedbrytning på grund av ålder.

När de injicerade ämnet i friska möss så hjälpte det istället musklerna att växa. Dessutom hade de lägre procent kroppsfett och bättre glykosnivåer än de möss som inte injicerades.

Varför sker detta?
– Ursolinsyra främjar aktiviteten av två olika hormoner som bygger muskler, förklarar Chris Adams, biofysiker på University of Iowa.

– Dessutom hjälper det till att förhindra genetiska förändringar som får musklerna att försvagas, fortsätter han.

Än så länge finns inga dokumenterade bevis på att samma effekt sker på människor, men det skadar inte att ta ett äpple ändå.
2012-05-17 08:38 RSS icon

KEVIN KROOKS
kevin.krooks@improveme.se

ANDRA LÄSTE OCKSÅ
Tjejer tycker till om damparfymerna Slank med sommarmat Grät över nya frisyren Snyggast på måndagar Gelen som förlänger Fixa en härlig vårlook
KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder10 Gnuggisen är tillbaka Antal bilder6 Årets hetaste Instakonton Antal bilder14 Stilikoner & lookalikes Antal bilder10 Sveriges trendigaste tjejer