Få orgasm med nya appen Få orgasm med nya appen YSL läppolja gör succé YSL läppolja gör succé Throwback Thursday 1982 Throwback Thursday 1982 Istället för Botox Istället för Botox
Fredag 27 Mars 2015
HÄLSA & FITNESS
Snarkning kopplat till cancer

Snarkning kopplat till cancer

Nästa gång din partner ber dig sluta snarka – ta det på allvar. Det kan rädda ditt liv.

Snarkningar är huvudsymptomen för sömnapné, ett tillstånd där andningen blir svag eller slutar helt under en del av natten.


Människor med grov sömnapné har fem gånger större risk för att dö av cancer än de som andas lättare under sömnen, enligt en ny studie presenterad på en konferens vid American Thoracic Society.

I undersökningen följdes 1 500 personer under en period på 22 år. Det visade sig att mild eller normal snarkning ökar risken för att dö av cancer.

– Sömnapné minskar syrehalten i blodet, och för att undvika kvävning så utvecklas det nya blodkärl, säger studiens upphovsman Javier Nieto.

De extra kärlen hjälper tumörer att växa snabbare och ge cancerceller fler möjligheter att spridas i blodomloppet till fler delar av kroppen.

Det är fortfarande oklart om sömnapné ökar risken för att få cancer eller om det förvärrar effekterna hos de redan drabbade, mer forskning behövs för detta. Snarkning är dock farligt ändå, eftersom det kan leda till depression, högt blodtryck och hjärtproblem.

Om du inte har något som kan bekräfta att du snarkar så är vårt råd att besöka en doktor. Han eller hon kan då avgöra om du ligger i riskzonen för sömnapné.
2012-05-25 15:33 RSS icon

KEVIN KROOKS
kevin.krooks@improveme.se

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder18 Vimmel från Finest Antal bilder8 Throwback Thursday 1982 Antal bilder10 Lista: 10 lockiga dilemman Antal bilder5 Kom i form med Insta