Ge sexlivet extra glid Ge sexlivet extra glid Mascaran fyller 100 år Mascaran fyller 100 år Är svenskar hälsosamma? Är svenskar hälsosamma? Fillers: Vad är lagom? Fillers: Vad är lagom?
Tisdag 21 April 2015
MAKE-UP
4 tips som lindrar solsvedan

4 tips som lindrar solsvedan

Sola kan vara skönt – tills man bränner sig. Bara lugn. Läs våra tips nedan så försvinner svedan.

Nästan tre fjärdedelar av personer under 30 år tycker att solning är nyttigt, visar en studie från American Academy of Dermatology. Det är delvis sant då solen ger oss vitamin D, men UV-strålningen bränner sönder hudceller och muterar hudcellernas DNA, vilket i längden kan leda till cancer. Det går emellertid att minska solens skador på huden: här är fyra sätt att lindra solsveda.


Krämer
Inte alla hudkrämer fungerar lika bra. Leta efter en lotion som innehåller aloea vera, det kommer att ventilera ut lite av den brännande hettan och minska värmeskador. Lotions med vitamin C är också bra att söka efter, då det sägs skydda mot DNA-skador.

Piller
Det är inte bara flytande läkemedel som kan lindra svidande hud.

– Använd receptfria anti-inflammatorisk medicin som reducerar inflammationsrisk och och cellskador, säger dermatologen Dennis Gross.

Ju tidigare man tar det, desto bättre effekt. Så länge det är ett ibuprofen-preparat, som exempelvis Ipren eller Ibumetin.

Dricksvatten
Solen suger ut vatten från kroppen genom att värma upp kroppstemperaturen, vilket resulterar i att vätskan avdunstar i form av svett. Lösningen här är att dricka mycket vatten – även om man inte är törstig.

Duschvatten
Förutom att dricka vattnet är det minst lika viktigt att duscha i det. Nu menar vi inte varma halvtimmesduschar, utan kalla varianter som svalkar och lindrar huden samtidigt som det sköljer bort eventuellt klor eller salt.

Klor har en förmåga att ta bort hudens naturliga oljor och saltet dödar celler, så att strunta i duschen ger dubbel skada.
2012-06-06 15:21 RSS icon

KEVIN KROOKS
kevin.krooks@improveme.se

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder15 Mascaran fyller 100 år Antal bilder5 Ultimata festivallooken Antal bilder6 Klädkedjans skönhetslinje Antal bilder10 Stilarna på Coachella