Få orgasm med nya appen Få orgasm med nya appen Stjärnorna väljer Tidal Stjärnorna väljer Tidal Throwback Thursday 1982 Throwback Thursday 1982 Istället för Botox Istället för Botox
Onsdag 1 April 2015
BEHANDLINGAR Föregående | | Nästa

Sätra Brunn ligger mellan Sala och Västerås i Västmanlands län.

Charlotte testar en "Händer och Ansikte"-behandling med väldoftande oljor.

Hon får ansiktsmassage, handpeeling och handmassage.

Malin testar en "Sätra Brunn Anno 1700"-behandling, som börjar med ett frågeformulär.

Nästa steg i behandlingen är ett varmt och avslappnande kurbad...

...som följs av en helkroppsmassage med olja.

Efter behandlingarna simmar vi i spaets bassäng...

...kopplar av intill poolkanten...

...och badar i den bubblande jacuzzin.

På eftermiddagen dukas en afternoon tea-buffé upp i restaurangen...

...och på kvällen återvänder vi dit för en trerättersmiddag och vin.

Middagen är en fröjd för ögat såväl som gommen.

Den avslutas med skånsk äppelkaka, mjukglass, jordgubbar och blåbär.

Sedan sover vi gott i det heltapetserade sekelskiftesrummet i Skogsgårdens östra flygel.

På morgonen promenerar vi tillbaka ner till restaurangen.

Vi stannar på vägen och provsmakar vattnet från brunnen.

I restaurangen står brunchbuffén framdukad.

Vi lyxar till det med pannkakor med sylt och grädde innan det är dags för hemfärd.

Vi testar en spaweekend på Sätra Brunn

Reportage. I lantlig västmanländsk miljö intill Sala, en och en halv timme från Stockholm, ligger 300-åriga Sätra Brunn. På den stora gården finns både hotellrum, spaanläggning, restaurang, café, pub, hantverksbutik och naturligtvis själva brunnen. Här tillbringar improveme.se den första helgen i juni, för att prova på hur en spaweekend kan gå till på kurorten.

Efter en biltur förbi gröna skogar och röda ladugårdar anländer vi till Sätra Brunn en småregnig lördagseftermiddag. Men regnet gör ingenting – vi har nämligen främst tänkt att ägna oss åt att utforska kurortens moderna spaanläggning.


Vi checkar in och börjar med varsin spabehandling. Charlotte testar en "Händer och Ansikte"-kur som inkluderar en avslappnande ansiktsmassage med olja och en handpeeling som avslutas med massage. Malins behandling heter "Sätra Brunn Anno 1700" och är inspirerad av brunnens 300-åriga tradition och den humoralpatologi som var populär inom 1700-talets läkekonst.

Denna teori handlar om att fastställa en persons fysik och personlighet och sedan få vätskorna i kroppen i balans med hjälp av en specialanpassad behandling. Efter att ett frågeformulär besvarats kan vi konstatera att Malin är en "flegmatiker" – lugn, eftertänksam och föga stark i sina känslorörelser, enligt humoralpatologin – och i behov av att "värmas upp och torkas". Behandlingen börjar med ett varmt, enbärsdoftande kurbad, följt av en helkroppsmassage med olja.
 
Efter behandlingarna tar vi en simtur i spaets 34-gradiga bassäng, badar i jacuzzin och testar ångbastun såväl som den vanliga bastun, innan det är dags att använda det speciella spakitet bestående av bland annat kroppsskrubb och body lotion från Maria Åkerberg. Därefter lämnar vi in väskorna på hotellrummet i Skogsgårdens östra flygel och beger oss ner till restaurangen för att njuta av "afternoon tea", där kaffe, te och en buffé av bakverk står uppdukade.

Vi vilar sedan
lite på hotellrummet, inredd i sekelskiftesstil, och byter om inför kvällens trerätters middag på brunnens restaurang. Charlotte äter rökt kronhjort på kavring till förrätt och grillad ryggbiff med rödvinssås och potatisgratäng till varmrätt, medan Malin väljer tomat och mozarella med basilikavinägrette och bröd till förrätt samt smörstekt rödtunga med grön sparris, potatis- och paprikaterinne, hummersås och kräftstjärtar till varmrätt. Båda väljer skånsk äppelkaka med bär och brunnens egna mjukglass till efterrätt.

Det är något med spahelger som gör en väldigt trött – kanske en kombination av lantluften, avslappningen på det varma spaet och den stora middagen – så efter restaurangbesöket somnar vi tidigt och sover länge. Vi kommer ner till frukostbuffén precis då den börjar övergå i brunch och börjar söndagen med nybakat bröd, frukt, pannkakor och äggröra vid ett av fönsterborden.

I dag är vädret soligt och vi promenerar genom anläggningens många små hus, shoppar i hantverksboden och kollar in kurortens läkande brunn. Sedan checkar vi ut, tar farväl av Sätra Brunn och börjar färden tillbaka mot Stockholm igen – naturligtvis med ett stopp på närliggande Sala Silvergruva på hemvägen.
2012-06-07 09:14 RSS icon

MALIN LUNDBLAD
malin.lundblad@improveme.se
improveme.se/malin

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder4 Calvin Kleins nya ansikte Antal bilder18 Vimmel från Finest Antal bilder8 Throwback Thursday 1982 Antal bilder10 Lista: 10 lockiga dilemman