Ge sexlivet extra glid Ge sexlivet extra glid Klädkedjans skönhetslinje Klädkedjans skönhetslinje Sexig oavsett kroppsform Sexig oavsett kroppsform Fillers: Vad är lagom? Fillers: Vad är lagom?
Söndag 19 April 2015
HÅR & STYLING
Så vårdar du håret i sommar

Så vårdar du håret i sommar

Vill du slippa sitta med ett stripigt, torrt och slitet hår i slutet av sommaren? Då gäller det att tänka på hårvården under månaderna med sol och salta bad. Här är tipsen som tar hand om din frisyr!

Täck huvudet

Kommer du att vistas mycket i stark sol, framför allt mitt på dagen, så överväg att införskaffa en sommarhatt – eller att knyta en sjal runt håret. Det skyddar både dina hårstrån och din hårbotten.

Använd solskydd
Solskydd är inte bara till för din hud. I dag finns en hel del hårvårdsprodukter som även skyddar ditt hår. Krama exempelvis in ett solskyddande hårserum i handdukstorrt hår innan du går ut i solen. Det både mjukgör och skyddar. L'Oréal Expert och Redken är två märken som har ett bra utbud av solskyddande hårprodukter.

Var försiktig med oljor
Håroljor har varit det senaste årets stora hype när det gäller hårvård. Men var lite försiktig i solen, då olja kan hettas upp i solen och riskerar att bränna ditt hår.

Undvik värmeverktyg
Att föna, locka och plattånga håret sliter alltid på stråna, så det är en bra idé att dra ner på värmestyling under årstiden när håret redan får utstå många påfrestningar. Är det varmt ute så försök att låta håret lufttorka istället – och vill du ha lockar är det bättre att rulla upp håret på spolar än att använda en locktång.

Byt bena
Har du alltid samma frisyr, med benan på samma ställe? Då kan det vara dags att variera sig lite mer. Om du byter bena lite då och då exponeras inte alltid samma strån för solen – plus att du skonar hårbotten, där man ofta kan bli bränd.
2012-06-11 09:33 RSS icon

MALIN LUNDBLAD
malin.lundblad@improveme.se
improveme.se/malin

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder6 Klädkedjans skönhetslinje Antal bilder10 Stilarna på Coachella Antal bilder10 Stjärnorna på MTV Antal bilder5 Sexig oavsett kroppsform