Intervju: Ellen & Adam Intervju: Ellen & Adam Plommonlila läppar hetast Plommonlila läppar hetast Kvinnors könslidande Kvinnors könslidande Istället för Botox Istället för Botox
Fredag 6 Mars 2015
MAKE-UP
Så löser du semesterns skönhetsproblem

Så löser du semesterns skönhetsproblem

Sol är härligt, men sommaren innebär också en hel del påfrestningar och potentiella skönhetstrubbel för din hy. Här är lösningarna.

Problemet: Du blir röd på näsan

Lösningen: Att få en röd näsa i solen är inte ovanligt och beror framför allt på att solskyddskrämen har svårare att fästa där, då näsan är ett av ansiktets fetare partier. Istället för att smeta en stor klick solskyddskräm över näsan, applicera en liten mängd i taget och arbeta in den i huden ordentligt. Ungefär varannan timme bör du applicera om ditt solskydd när du vistas i solen. Är det extra fuktigt, testa med att dutta lite puder på näsan som bas. Du kan också använda ett puder med solskyddsfaktor.

Problemet:
Du får finnar av solskyddskrämen
Lösningen: Byt till en solskyddskräm med oljefri formula och rengör huden varje morgon och kväll med en ansiktstvätt som innehåller salicylsyra.

Problemet: Brännan är fläckig och ojämn
Lösningen: Se till att peela huden ordentligt med en kroppsskrubb och exfoliering för ansiktet. Rör också på dig på stranden om du vill få en så jämn bränna som möjligt. Kasta frisbee, spela beachvolleyboll eller ta en promenad längs stranden.

Problemet: Du har bränt dig i solen
Lösningen: Ta en värktablett så fort som möjligt, då det kan reparera något av skadan, skriver Allure, som också rekommenderar ett ljummet bad med bikarbonat och hydrokortinsonsalva på den brända huden.

Problemet: Du har börjat flagna
Lösningen: Det kan vara lockande att skrubba loss hudflagorna, men det kan göra huden mer irriterad. Återfukta istället huden genom att smörja in dig med en vårdande body lotion regelbundet och låt flagorna lossna i sin egen takt.
2012-06-26 12:52 RSS icon

MALIN LUNDBLAD
malin.lundblad@improveme.se
improveme.se/malin

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder10 Kim och Jared blondiner Antal bilder5 Plommonlila läppar hetast Antal bilder5 Leto låter lockarna ryka Antal bilder7 Bästisar med stjärnglans