Nostalgi med Improveme Nostalgi med Improveme Försökdjurens Dag 2015 Försökdjurens Dag 2015 Mirakelörten som trendar Mirakelörten som trendar Fillers: Vad är lagom? Fillers: Vad är lagom?
Söndag 26 April 2015
MAKE-UP
Rätt produkter för din hud

Rätt produkter för din hud

Att smörja in sig är lätt, men välja rätt är desto svårare. Med dessa tips kan du rengöra – utan att förstöra.

Att rengöra ansiktet kan tyckas vara enkelt: smörj in, skölj av, torka. Vissa produkter är emellertid bättre för vissa hudtyper. Det finns tusentals olika varianter i skönhetsdjungeln, därför har vi tagit fram denna guide som hjälper dig välja rätt.


Blocktvål
Dessa är vanligtvis gjorda av feta syror och sodiumhydroxid. De bör användas måttligt, och undvikas av de med torr hud, eftersom den suger ut vätska.

Mild blocktvål
Eftersom de innehåller fettsyror kombinerat med syntetiska ingredienser är de mildare än vanliga tvålar och fungerar bra för de flesta hudtyper.

Skumkräm och skumlotion
De här innehåller ingen olja och är vattenbaserade vilket gör dem bäst för oljig hud. Löddrande produkter kan emellertid vara uttorkande, så känsliga personer bör hitta ett alternativ.

Icke-skummande kräm
Krämbaserade produkter är bra för torr, känslig hy. ”De lämnar en återfuktande hinna på huden, vilket kan förhindra irritation”, säger Cynthia Bailey, dermatolog i Sebastopol, Kalifornien.

Olja
Oljor tar skonsamt bort smuts och bidrar med fukt, men känsliga personer ska akta sig för dessa produkter.

Servett
Rengöringsdukar kan vara bra om man har bråttom men aldrig annars. ”De tvättar inte lika bra som vatten och rengöringsmedel, så använd dem bara om du inte har tillgång till handfat”, säger Debra Jailman, författare till boken ”Skin Rules”.

Rengöringsmask
Det här fungerar bäst för de med oljig hy. De lerliknande materialen kaolin och betonit rengör porer på djupet, samt löser upp smuts och olja.
2012-06-27 10:45 RSS icon

KEVIN KROOKS
kevin.krooks@improveme.se

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder4 Försökdjurens Dag 2015 Antal bilder9 Nostalgi med Improveme Antal bilder9 Kändisarnas karamellhår Antal bilder15 Mascaran fyller 100 år