Nostalgi med Improveme Nostalgi med Improveme Försökdjurens Dag 2015 Försökdjurens Dag 2015 Honung för fin hud & hår Honung för fin hud & hår Fillers: Vad är lagom? Fillers: Vad är lagom?
Måndag 27 April 2015
MANLIGT
Impotens kan vara tecken på diabetes

Impotens kan vara tecken på diabetes

Nyheter. Att "inte få upp den" har länge varit ett bekymmer för många män, men det finns hjälpmedel. Nu visar det sig dock att impotens kan vara ett tecken på något mycket allvarligare.

Impotens är vanligast bland män över 55 år, men det kan även drabba yngre. Tro det eller ej, men det kan faktiskt ske killar under 20 år.


Oavsett ålder kan impotens ses som en tidig varningssignal för allvarliga sjukdomar. Därför är det viktigt att låta en doktor undersöka problemet eftersom det också kan påverka hälsan.

Över 55 år
– När man åldras så förändras kroppen och man har större risk för att drabbas av tillstånd som kan bidra till impotens, som exempelvis högt blodtryck eller kolesterol, säger Ridwan Shabsigh, professor i klinisk urologi på Colombia University i New York City.

– Äldre personer tar också fler mediciner som kan orsaka sexuella bieffekter, fortsätter han.

Under 55 år
Det är inte lika enkelt att avgöra exakt vad som orsakar detta tillstånd hos yngre patienter, men Shabsigh har en teori.

– Vi börjar första att dessa män kanske har psykologiska problem och en tidig kardiovaskulär sjukdom, säger han.

Impotens kan också vara ett tecken på diabetes, eftersom sjukdomen kan skada nerver och en smalna av artärer i penisen. Ungefär 35 till 50 procent av alla diabetiker upplever impotens, enligt The National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases.
2012-07-04 09:17 RSS icon

KEVIN KROOKS
kevin.krooks@improveme.se

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder4 Försökdjurens Dag 2015 Antal bilder9 Nostalgi med Improveme Antal bilder9 Kändisarnas karamellhår Antal bilder15 Mascaran fyller 100 år