Tävling: galapremiär Tävling: galapremiär Stockholm Fashion Week Stockholm Fashion Week Söt dricka ger tidig mens Söt dricka ger tidig mens Våga ställa krav på fillers Våga ställa krav på fillers
Söndag 1 Februari 2015
SEX & RELATIONER
Därför kysser vi varandra

Därför kysser vi varandra

Nyheter. Kyssas, hångla eller rulla tunga – kärt barn har många namn. Men varför gör vi det? Vetenskapsmännen har en teori.

Att kyssas har på ett eller annat sätt varit något vi nästan alltid har gjort. Det finns flera anledningar till att vi gör det, antingen för att vi tycker om personen eller som en del av den sexuella akten.


Forskare har ett liknande svar. De tror att vi människor kysser varandra för att lättare hitta den rätta, hålla fast vid den personen och för fortplantning.

När vi pussar någon annan frigörs dopamin från signalsubstanser i hjärnan, vilket utlöser ett begär och en åtrå efter den personen. Serotoninnivårer och oxytocin stiger och skapar en känsla av tillhörighet och bindning.

En studie hävdar också att all denna hjärnfunktion sker för att vi ska lägga mer fokus på en person som vi i slutändan ska para oss med, och mindre fokus på andra saker.

Men vi alla vet att en kyss inte alltid leder till giftermål och barn. En undersökning visar att 59 procent av männen och 66 procent av kvinnorna någon gång har sagt att de har blivit vänner med sin kysspartner, men inget mer än så.
2012-07-17 09:31 RSS icon

KEVIN KROOKS
kevin.krooks@improveme.se

ANDRA LÄSTE OCKSÅ
Kyssäkra din mun Sexkompis via nätet Snygg för billig peng Fixa stjärnans lyster Stjärnans fettchock Träna bort cancerrisk
KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder4 Stockholm Fashion Week Antal bilder7 Transsexuella förebilder Antal bilder10 Styling Guldbaggen Antal bilder5 Emma blir Skönheten