Nostalgi med Improveme Nostalgi med Improveme Försökdjurens Dag 2015 Försökdjurens Dag 2015 Honung för fin hud & hår Honung för fin hud & hår Fillers: Vad är lagom? Fillers: Vad är lagom?
Tisdag 28 April 2015
HÄLSA & FITNESS
Orsaken till att myggan vill åt dig

Orsaken till att myggan vill åt dig

Nyheter. Du är nyduschad och fräsch med en god parfym. Men något saknas: myggmedel. På sommaren kommer dessa odågor fram, och här är varför de vill åt just din hud.

Myggor väljer sina offer genom att sniffa fram koldioxid som vi andas ut genom munnen. Dessa små kryp är inte bara irriterande, de lämnar också efter fula märken och irriterar huden.


Vi alla måste andas, så att undvika just detta är såklart inget alternativ. Forskare på University of California är dock nära till att hitta ett medel som håller dessa bevingade insekter borta helt.

En studie publicerad i tidskriften Nature visar hur insektsforskare identifierar odörmolekyler och delar upp dem i tre kategorier beroende på hur det påverkar myggorna.

Över ett dussin okomplicerade lukter som liknade koldioxid påverkade sensorerna vid myggornas munnar och förvrängde vad de kände för lukt. Detta kunde antingen användas som ett lockbete för fällor eller stänga av luktsensorerna så att de inte börjar suga på huden från första början, enligt Anandasankar Ray, biträdande professor i entomologi på University of California.

– Att förstå hur myggor känner lukten av koldioxid kan leda till en möjlig väg att blockera deras förmåga att suga vårat blod, säger Ned Walker, professor i mikrobiologi och molekylär genetik på Michigan State University.

Upptäckten kan i framtiden leda till att vetenskapsmän utvecklar mer hud- och miljövänliga produkter som är helt säkra för människor.
2012-07-19 06:01 RSS icon

KEVIN KROOKS
kevin.krooks@improveme.se

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder4 Försökdjurens Dag 2015 Antal bilder9 Nostalgi med Improveme Antal bilder9 Kändisarnas karamellhår Antal bilder15 Mascaran fyller 100 år