Hångla loss under misteln Hångla loss under misteln Vinterns stora läpptrend Vinterns stora läpptrend Storstadsvibbar till havs Storstadsvibbar till havs Rätt hudvård för rätt hy Rätt hudvård för rätt hy
Fredag 19 December 2014
SEX & RELATIONER
Sex kan ge dig migrän

Sex kan ge dig migrän

Nyheter. Säger din partner att han eller hon har ont i huvudet varje gång ni har sex? Ta det på allvar – det kan vara sant.

I en färsk studie från Archives of Sexual Behavior skrivs det om en man som upplevde en så grov huvudvärk varje gång han tittade på porr, att han var tvungen att stänga av filmen några minuter efter den började.


Det är inte helt säkert varför detta skedde, men forskare säger att det kan hända i princip vem som helst.

– Forskare kallar detta för ”huvudvärk kopplat till sexuell aktivitet”, och sker vanligen innan eller under orgasm, säger J.D. Bartleson, biträdande professor i neurologi på Mayo Clinic’s huvudvärksavdelning.

När huvudvärken sker innan orgasm så byggs smärta gradvis upp medan man blir upphetsad. Händer det under orgasm så slår värken oftast till inom fem sekunder.

– Smärtan kan vara en av två saker: antingen en sexuell huvudvärk eller så är det en varningssignal till en mycket värre sjukdom, exempelvis artärbråck eller hjärnblödning.

I tyska studier så har sexuell huvudvärk i två av tre fall försvunnit efter cirka tre månader. Om det inte har gått över till dess och det sker fler symptom i samband med huvudvärken, exempelvis kräkning och yrsel, så bör man nog kontakta läkare.
2012-07-21 07:02 RSS icon

KEVIN KROOKS
kevin.krooks@improveme.se

ANDRA LÄSTE OCKSÅ
Sex gör dig frisk Sex gör livet bättre Kända sexmissbrukare Träna innan frukost Så blir du mer effektiv Kådisens hemlisar
KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder11 Beyoncés frisyrer Antal bilder10 Så tränar kändisarna i jul Antal bilder11 Kapa kändisarnas look Antal bilder6 Så klarar du flygstressen