Frukost för viktnedgång

improveme.se

Försöker du gå ner i vikt? Skippa isåfall inte frukosten – det kan hjälpa dig på vägen.

Vissa tror säkert att ju fler måltider man skippa, desto lättare är det att gå ner i vikt eftersom man äter färre kalorier under dagen. Fel. I själva verket kan exempelvis frukostmåltiden hjälpa till med viktnedgången.

Sätter igång ämnesomsättningen
Om man skippar frukosten så kan metabolismen saktas ner, vilket gör att kroppen börjar lagra energi. Studier visar att de som äter frukost regelbundet går ner i vikt, håller sig smala och har mindre risk för att bli överviktiga -så länge man äter inom en timme efter att man har stigit upp. Dessutom så är frukostätare ute i löpspåret oftare.

Minskar sötsuget
Eftersom att exempelvis ägg och fullkornsflingor innehåller mycket protein som ger energi, är det mindre risk för att man stoppar i sig andra energibringande sötsaker under dagen.

Dämpar hungern
Fullkornsflingor är dessutom packade med fibrer och är därför ett perfekt frukostmål, det samma gäller frukt. Förutom att det håller magen mätt längre så småäter man heller inte så mycket mellan måltiderna. Därtill så minskar det uppblåsthet och ger en illusion av en plattare mage.

Bildspel: Frukost för viktnedgång

Bildspel: Frukost för viktnedgång

[email protected]

2012-07-25 11:19:00

Publicerad: 25 juli 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp